گوناگون

قیمت مسکن حباب ندارد

پارسینه: رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان با بیان اینکه قیمت مسکن در حال حاضر حباب ندارد، شباهت‌های افزایش قیمت مسکن در سال جاری با رکوردزنی‌های سال ۸۶ را تشریح کرد و گفت: با افزایش ارزش پول ملی، قیمت مسکن قطعاً کاهش خواهد یافت.

مجتبی بیگدلی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت مسکن حبابی است، افزود: این حرف بسیار خنده‌دار است، چرا که ارزش پول ملی 70 درصد کاهش و محصولات و مصالح شاخص ساختمانی 400 درصد رشد کرده است پس نمی‌توان گفت که افزایش قیمت مسکن حبابی است.

وی ادامه داد: احداث مسکن مهر توسط انبوه سازان که نسبت به 15 سال پیش به نصف قیمت انجام می‌شد در حال حاضر با متری 700 هزار تومان نیز صرف نمی‌کند، آیا این حباب است.

بیگدلی اضافه کرد: افرادی که در حال حاضر به دلیل برگشت خوردن چک‌هایشان به زندان رفته‌اند، آیا حباب است پس اگر این حباب است، بالا رفتن قیمت مسکن نیز حبابی است.

*انتظار کمک از رئیس جمهور داریم

بیگدلی در خصوص اظهارات رئیس جمهور مبنی بر کاهش قیمت مسکن در سال آینده گفت: در جلسه شورای مسکن به وزیر راه و شهرسازی اعلام کردم که به رئیس جمهور سلام بنده را برسانید و بگوئید در همین سالن انبوه‌سازان به کمک شما آمدند و مسکن مهر را به نصف قیمت ساختند و در حال حاضر انتظار کمک از رئیس جمهور داریم نه اینکه بی‌تفاوت باشند.

وی ادامه داد: در جلسه شورای مسکن رسما اعلام کردم که ما اعتقاد داریم دولت نباید پروژه مسکن مهر را بر زمین بگذارد، چرا که سالی به 1.5 میلیون مسکن نیاز داریم.

رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان گفت: این میزان واحد مسکونی را باید انبوه‌سازان و آن هم سانتی‌متر سانتی‌متر بسازند پس نیازمند حمایت و توجه هستند.

* افزایش قیمت مسکن قطعاً واقعی است

وی افزود: افزایش قیمت مسکن قطعاً واقعی است چرا که ارزش پول ملی ایران 70 درصد کاهش یافته است.

وی در پاسخ به این سوال که مگر نه اینکه مصالح ساختمانی در داخل تولید می‌شود، پس چرا باید افزایش نرخ دلار بر این گروه‌های کالایی تأثیر بگذارد، گفت: ارزش پول ملی 70 درصد کاهش پیدا کرده است پس این موارد می‌تواند با این افزایش قیمت‌ها در ارتباط باشد چرا که این موارد به کل اقتصاد کشور تعمیم پیدا می‌کند.

*جواب کاهش قدرت خرید را رئیس بانک مرکزی بدهد

بیگدلی ادامه داد: جواب کاهش قدرت خرید را باید رئیس کل بانک مرکزی بدهد که استعفا نمی‌دهد.

*شباهت افزایش قیمت مسکن سال 86 با 91

وی در پاسخ به این سوال که چه شباهتی میان افزایش قیمت مسکن در سال 86 با سال 91 می‌بینید و آیا می‌توان انتظار داشت که قیمت مسکن در سال‌ آینده کاهش یابد، گفت: در سال 86 وام‌های زیادی در اختیار مردم قرار داده شد و وام‌های بسیار بزرگتر به شرکت‌های بزرگ و بی منفعت که 50 سال است کار مونتاژ را زودتر از کشور کره‌جنوبی شروع کردند اما در حال حاضر از این کشور بسیار عقب هستند، داده شد.

وی اضافه کرد: این پول‌ها که همانا به پول‌های کاغذی معروف بود (تراول چک) را هر بانکی با داشتن ماشین‌های چاپ 200 برابر حجم توان خود چاپ کرد.

وی ادامه داد: این پول‌ها برای ابطال به بانک مرکزی فرستاده نشد که همین باعث تولید حجم عظیمی از پول در کشور شد.

بیگدلی خاطرنشان کرد: دولت در همین موقع بود که فهمید چه اشتباهی را مرتکب شده است و همین پول‌ها آمد و متورم شد و با تغییر رئیس کل بانک مرکزی، خزانه بانک مرکزی شش قفله شد و این چک‌پول‌ها باطل و یک مقدار وضعیت بهبود یافت.

وی ادامه داد: این مسائل در آن زمان در اختیار دولت بود و در حال حاضر هم نرخ ارز در اختیار دولت است و چون درآمدهای ریالی دولت با بحث پرداخت یارانه‌ها و حجم عظیمی از پروژه‌های مهر ماندگار کاهش پیدا کرده است، نرخ دلار افزایش یافت.

وی گفت: تنها راه این بود که نرخ دلار افزایش یابد و ارزش آن بالا برود و این یک واقعیت است.

*نرخ دلار پایین بیاید قیمت مسکن کاهش می یابد

بیگدلی اظهار داشت: اگر نرخ دلار کاهش یابد و ارزش پول ملی بالا برود، مطمئناً و قطعاً قیمت مسکن کاهش خواهد یافت چرا که کاهش ارز بر کل اقتصاد کشور اثر خواهد گذاشت و بازار مسکن نیز تافته جدابافته از اقتصاد نیست.

وی گفت: نکته مهمی که در خصوص اظهارات رئیس جمهور مبنی بر کاهش قیمت مسکن دیده می‌شود باید اذعان کنم که اگر بخواهیم بازار مسکن را زمین بزنیم هنر نکرده ایم و کار عظیمی انجام نداده‌ایم.

وی افزود: به نظر بنده در سال 86 دولت بازار مسکن را زمین زد چرا که مدام با مصاحبه‌های خود مبنی بر کاهش قیمت مسکن بازار مسکن را خراب کرد.

وی ادامه داد: وزیر مسکن و شهرسازی وقت و رئیس اتحادیه املاک در مصاحبه کردن با هم مسابقه گذاشته بودند و مدام اعلام می‌کردند که قیمت مسکن باز هم کاهش می‌یابد و همین مسائل باعث شد تا بازار مسکن زمین بخورد.

وی گفت: هنر این است که یک بازی برد برد درست کنیم و بازار مسکن را به گونه‌ای آماده کنیم که سرمایه گذاران برای ساخت رغبت داشته باشند که طرح مسکن مهر مسکوت نماند.

وی افزود: بازار مسکن را با همین انبوه‌سازان پویا نگه داریم تا هم برای مردم مسکن تولید کنیم و هم برای تولید کننده و انبوه‌ساز برای ورود به بازار رغبت ایجاد کنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

  • ناشناس

    استارت رکود مسکن از تاریخ 1/12/91 آغاز شد و این رکود بسیار شدید و شدیدتر میشود و بتبع آن کاهش از اردیبهشت ماه 92 آغز و تا سال 93 ادامه دارد و بعد از آن هم با کاهش جمعیت و رشد تولید و صنعت معلوم نیست افزایش داشته باشد یا خیر .

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد