ادعای تازه صهیونیست ها درباره ایران

صهیونیستها در آستانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان موج تازهای از فضاسازیهای رسانهای را علیه جمهوریاسلامی در دستورکار قرار دادهاند؛ رویکردی که جدیدترین نمونه آن، طرح ادعاهایی درباره موفقیت ایران در ایجاد خطوط ارتباطی تازه با حزبالله لبنان است.
به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان، تلآویو را بیش از گذشته به تکاپو انداخته تا با انواع خبرسازیها و ادعاهای رسانهای، فضای گفتوگوها را تحت تاثیر قرار دهد. براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر و به دنبال تایید مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در مسقط، شاهد انواع خبرسازیها در این زمینه بودهایم؛ از مانور روی خبر غیرواقعی عدم حضور ویتکاف در عمان گرفته تا انتشار اخبار دروغ درباره روند مذاکرات، از جمله رویکردهای رویکردهای برخی رسانههای غربی و صهیونیستی بوده است.
اندیشکده صهیونیستی «آلما» روز پنجشنبه فاز تازهای از فضاسازیهای رسانهای علیه ایران را کلید زد و در گزارشی تحلیلی، مدعی شد که «ایران با موفقیت خطوط تدارکاتی جدیدی برای حزبالله ایجاد کرده است». این اندیشکده در ادامه ادعاهای غیرمستند خود، تاکید کرد که «ایران سلاحها را به سودان میفرستد و تسلیحات را از آنجا به لیبی و دریای مدیترانه ارسال میکند و حزبالله از طریق بنادر لبنان تسلیحات را دریافت میکند».
طراحی کریدور جدید؟
در گزارش اندیشکده صهیونیستی «آلما» با اشاره به تصمیم راهبردی ایران برای ادامه حمایت از حزبالله لبنان، ادعا شده است که در شرایط کنونی «مستشاران ایرانی در لبنان حضور دارند و مشغول همکاری با نیروهای حزبالله بهمنظور تقویت آن در حوزههای نظامی و غیرنظامی هستند».
در این گزارش با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی ایران و حزبالله در حالحاضر، قطع کریدور راهبردی ایران و حزبالله از طریق عراق و سوریه است، ادعا شده است: «پس از سقوط بشار اسد در سوریه، ایرانیها برای استمرار ارتباط با حزبالله محاسبههای تازهای انجام دادهاند و مسیرهای تازهای طراحی کردهاند».
در گزارش اندیشکده «آلما» با اشاره به اینکه ایرانیها با همکاری حزبالله کریدور جدیدی را برای تسهیل ارتباط ایجاد کردهاند، تاکید شده است که برخی از مسیرهای درنظر گرفته شده در کریدور جدید، در گذشته مورد استفاده قرار گرفتهاند و ایرانیها در این حوزه تجربه قبلی دارند؛ «این علاوه بر دانش و تجربه گستردهای است که در بهرهبرداری از کریدور اصلی ایران، که بیش از هزارو ۸۰۰ کیلومتر را دربر میگیرد، وجود دارد».
مسیرهای ادعایی ارتباط ایران و حزبالله
اندیشکده صهیونیستی «آلما» در ادامه گزارش خود، به دو گزینه ارتباطی در اختیار ایران اشاره شده است: «گزینه مسیر دریایی ایران براین اساس است که: مسیر مستقیم دریایی از ایران خارج میشود، از دریای سرخ و کانال سوئز میگذرد، وارد دریای مدیترانه میشود و از آنجا مستقیماً به لبنان میرود».
در ادامه این گزارش ادعاهایی نیز درباره مسیر «دریایی ترکیبی» مطرح و افزوده شده است که «مسیر دریایی ترکیبی شامل یک مسیر دریایی از ایران به سودان است. از سودان، بهصورت زمینی (لیبی/مصر) تا سواحل مدیترانه، از سواحل مدیترانه (لیبی/مصر)، مسیر از طریق دریای مدیترانه به لبنان ادامه مییابد».
در ادامه این گزارش ادعایی تاکید شده است که «ایران میتواند پس از عبور از سودان، از دو منطقه جغرافیایی دو کشور، به احتمال زیاد لیبی و به احتمال کمتر مصر، استفاده کند».
سوژه مورد توجه اندیشکدهها
گزارش ادعایی اندیشکده صهیونیستی «آلما» در حالی بازتابدهنده نگرانیهای فزاینده تلآویو از استمرار ارتباط های راهبردی ایران و حزبالله است که این موضوع پیش از این نیز مورد توجه اندیشکدههای غربی قرار گرفته بود.
در آخرین روزهای آذرماه سالگذشته بود که اندیشکده «واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» در گزارشی به این موضوع پرداخت و تاکید کرد که «سقوط اسد به این معنا نیست که ایران به سادگی از سوریه بهعنوان کریدوری بهمنظور حمایت از حزبالله لبنان دست بردارد».
مایکل نایتز، تحلیلگر ارشد اندیشکده واشنگتن در آن گزارش تحلیلی تاکید کرده بود که تجربههای تاریخی نشان میدهد ایران در چنین شرایطی نیز میتواند به حمایتهای خود از محور مقاومت ادامه دهد. نایتز در آن گزارش به ۴ گزینه ارتباطی احتمالی ایران با حزبالله نیز اشاره کرده بود: «ادامه حملونقل زمینی با کامیون از طریق عراق، در مرکز سوریه و به لبنان»، «مسیرهای زمینی جایگزین از طریق عراق، اردن و جنوب سوریه یا از طریق عراق، ترکیه و شمال سوریه»، «حملونقل دریایی به سواحل مدیترانه سوریه و در ادامه حملونقل بهوسیله کامیون به لبنان» و «حملونقل هوایی به سوریه (با پوششهای مختلف) و در ادامه حملونقل با کامیون به لبنان».
ارسال نظر