گوناگون

با این ذکر از بلاها و سختی‌ها رهایی پیدا می‌کنید

با این ذکر از بلاها و سختی‌ها رهایی پیدا می‌کنید

پارسینه: یکی از اذکاری که بر گفتن به آن تأکید فراوان شده و آثار زیاد و با ارزشی برای آن بیان شده است ذکر لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم است که روایات دارد هفتاد بیماری را اقلاًّ دفع می‌کند یکی اش غم و غصه است برای کسی که در فقر شدید و تحت فشار است گفتن این ذکر توصیه شده است، البته با توجه به معنایش

با این ذکر از بلاها و سختی‌ها رهایی پیدا می‌کنید
هر کلمه از کلمات ما معنایی دارد، میوه‌ها هر یک خاصیتی دارند، آیات قرآن هم همین طور دعا‌ها از جمله لا اله الا الله، الحمدالله، سبحان الله، الله اکبر، هر یک از اذکار تأثیر خاص خود را دارند قرآن کریم و ائمه اطهار (علیهم السلام) حرز و دعایی را برای رفع مشکلات، گرفتاری ها، امراض، فقر و دفع دشمن، توصیه کرده‌اند.

با این ذکر از بلاها و سختی‌ها رهایی پیدا کنید

یکی از حقایقی که باید به آن توجه داشت این است که بدانیم حقیقت ذکر وجود مقدس نبی اکرم است و راهش هم این است که وارد بیت حضرت شویم؛ «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّـهُ أَن تُرْ‌فَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ» (نور/ ۳۶) وقتی وارد بیت النور حضرت در این عالم شدیم، در حقیقت وارد عالم ذکر شده ایم. بعد می‌شویم جزء کسانی که دائم الذکر اند: «رِ‌جَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تِجَارَ‌ةٌ وَلَا بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّـهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِیتَاءِ الزَّکَاةِ» (نور/ ۳۷) و وقتی دائم الذکر شدیم، در واقع دائم الصلوة هستیم.
امام صادق علیه السلام فرمودند؛ اگر کسی دوام ذکر داشت؛ ایستاده نشسته خوابیده این دائما در صلوة است؛ «الَّذِینَ یَذْکُرُ‌ونَ اللَّـهَ قِیَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ» (آل عمران/ ۱۹۱)

در بیانی امام باقر (علیه السلام) در تفسیر این ذکر فرمودند: آنجا که قدرتى را به جا صرف کرده و خدا را اطاعت کرده‌اید، این قدرت بر اطاعت، از ناحیه خداست و آنجا که معصیت نکرده‌اید، در حقیقت، عنایت الهى بین شما و آن معصیت حائل شده است. پس لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم یعنى: ما توانایی ترک گناه را نداریم مگر به یاری خدا و قدرت انجام طاعت خدا را نداریم مگر با توفیق الهی (بحارالانوار، ج. ۹۰، ص. ۱۸۷)

وقتی کسی وارد خانه و بیت ذکر شود، قاعدتاً سیر و حرکتش در وادی ذکر شروع می‌شود تا برسد به سرچشمه‌ی ذکر که مقام نورانیت نبی اکرم و حقیقت ذکر است که در ایشان محقق است. برای رسیدن به اصل ذکر، مقدماتی لازم است. یکی از مقدماتی که در رسیدن به این مقام ذکر و ورود به وادی ولایت نبی اکرم و اهل بیت راه یافتن به آستان امام بسیار کمک می‌کند، همین اذکار زبانی و قلبی است که در قرآن و نیز در روایات اهل بیت علیهم السلام فراوان است.

نکته‌ای که در باب ذکر‌ها باید مورد توجه واقع شود این است که ذکر‌هایی که دستور دادند به همان کیفیت و عددی که معصومین فرمودند: بگوییم. روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شده که حضرت فرمودند: آن اسمائی که شما باید به آن برسید مثل گنج‌هایی است، این اعدادی که گفته می‌شود مثل وجب و اندازه گیری است اگر کم و زیاد شد از آن محیط گنج یا نمی‌رسید یا عبور می‌کنید.

دفع ۷۰ بیماری با این ذکر

یکی از اذکاری که بر گفتن به آن تأکید فراوان شده و آثار زیاد و با ارزشی برای آن بیان شده است ذکر لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم است که روایات دارد هفتاد بیماری را اقلاًّ دفع می‌کند یکی اش غم و غصه است برای کسی که در فقر شدید و تحت فشار است گفتن این ذکر توصیه شده است، البته با توجه به معنایش.

معنای ذکر این است که هیچ قوه و توانی در عالم نیست الا تکیه به خدای متعال، هیچ گردش و حول و تحولی نیست از منزلی به منزلی از حالی به حالی هیچ موجودی متحول نمی‌شود الا با تکیه به خدای متعال ... در بیانی امام باقر (علیه السلام) در تفسیر این ذکر فرمودند: آنجا که قدرتى را به جا صرف کرده و خدا را اطاعت کرده‌اید، این قدرت بر اطاعت، از ناحیه خداست و آنجا که معصیت نکرده‌اید، در حقیقت، عنایت الهى بین شما و آن معصیت حائل شده است. پس لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم یعنى: ما توانایی ترک گناه را نداریم مگر به یاری خدا و قدرت انجام طاعت خدا را نداریم مگر با توفیق الهی (بحارالانوار، ج. ۹۰، ص. ۱۸۷)

درک این ذکر یعنی درک توحید افعالی؛ لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم نفی حول و قوه از غیر است؛ نه فقط از خود، یک موقعی آدم متکی به قدرت خود است، ثروت و امکانات خود است، یک موقع متکی به دیگران است؛ این نفی حول و قوه از همه‌ی عالم است؛ هم خودش و هم دیگران، همه‌ی حول و قوه‌ها متکی به حضرت حق است بنابراین استقلالی در حول و قوه نیست.

ذکر‌هایی که دستور دادند به همان کیفیت و عددی که معصومین فرمودند: بگوییم. روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شده که حضرت فرمودند: آن اسمائی که شما باید به آن برسید مثل گنج‌هایی است، این اعدادی که گفته می‌شود مثل وجب و اندازه گیری است اگر کم و زیاد شد از آن محیط گنج یا نمی‌رسید یا عبور می‌کنید.

از امیرالمومنین علیه السلام نقل شده از سایر ائمه از امام باقر هم جابر جوفی نقل می‌کند که از حضرت سوال کردم از معنای لا حول و لا قوة الا بالله فرمودند؛ لاَ حَوْلَ لَنَا عَنْ مَعْصِیَةِ اللّه ِ. اِلاَّ بِحَوْلِ اللّه: ما چرخش از معصیت نمی‌توانیم داشته باشیم، وقتی نفس به طرف آن حرکت می‌کند، شیطان وسوسه می‌کند، رویگردانی از آن چه معصیت است ممکن نیست؛ اِلاَّ بِعَوْنِ و حول خداوند ... در روایات امیرالمومنین علیه السلام است إِلاّ بِعِصْمَتِهِ مگر این که خدای متعال انسان را نگه دارد: لَا حَوْلَ مِنَّا عَن مَعَاص اللّه إِلاّ بِعِصْمَتِ اللهِ (الإحتجاج، ج. ۲، ص. ۴۵۱)

چنانچه گاهى انسان را به گناه دعوت مى‌کنند، اما مانعى در مسیرش پدید مى‌آید. او نمى داند راهى که به آن دعوت شده است، راه گناه است و یا نمى داند چرا راه بندان شد، اما بعد مى فهمد او را به مجلس گناه دعوت کرده بودند و این راه‌بندان، همان حول الهى بود که بین او و گناه حائل شد.

کلام آیت الله بهاء الدینی در تأیید این مطلب که می‌فرمود: اگر خدا ما را حفظ نکند ممکن است که پیرمرد نودساله هم آلوده بشود. در سوره یوسف سه آیه وجود دارد که می‌فرماید: نفس ما را به سمت بدی می‌برد مگر اینکه خدا به ما کمک کند. آیه دیگری می‌فرماید: زلیخا همت گمارد که به سمت یوسف برود، ولی اگر خدا به یوسف کمک نمی‌کرد و لطف خدا نبود، او هم به سمت زلیخا می‌رفت. آیه دیگر می‌فرماید: خدا یوسف را از فحشاء و منکر بازداشت.

کلام آخر

بر گفتن این ذکر تأکید شده که هرچه انسان بتواند این ذکر را بگوید ... بعد از نماز‌ها تاکید شده سی مرتبه این ذکر گفته شود ... این از اذکاری است که خیلی پر اثر است ... بکیر مى گوید: از امیرالمؤمنین (علیه السلام) شنیدم که مى فرمود: رسول خدا (صلی الله و علیه وآله) به من فرمود: اى على! آیا به تو کلماتى نیاموزم؟ هر گاه که در سختى و بلایى در افتى، بگو بسم الله الرحمن الرحیم، لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظیم؛ زیرا خداوند عزوجل مى گرداند بدان از تو آنچه را خواهد از انواع بلا. (اصول کافى، ج. ۶، ص. ۳۱۱)

منابع:
بیانات آیت الله ناصری؛ خواص ذکر " لاحول و لا قوّة الا بالله"؛ سایت فرهنگ نیوز
بیانات حجت الاسلام والمسلمین میر باقری؛ موضوع ذکر، سایت سمت خدا
بیانات حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد؛ موضوع ذکر، سایت سمت خدا
سایت شبکه قرآن و معارف سیما، خواص ذکر "لاحول ولا قوة الا بالله"، ۵ بهمن ۱۳۹۵

ارسال نظر

  • ناشناس

    پارسینه و ترویج خرافات؟ نداشتیم....

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد