آب انار واقعا خون را تصفيه ميکند؟
پارسینه: در بين مردم اصطلاحي بهعنوان تصفيهخون وجود دارد که با تغيير تعبير و مفهوم اصلي در طب سنتي هم هست. طب سنتي ايران مبتني بر مزاج گرم و سرد، خشکي و تري و اخلاط اربعه يعني خلط دم يا خون، خلط صفراوي، بلغم و سوداست...
در بين مردم اصطلاحي بهعنوان تصفيهخون وجود دارد که با تغيير تعبير و مفهوم اصلي در طب سنتي هم هست. طب سنتي ايران مبتني بر مزاج گرم و سرد، خشکي و تري و اخلاط اربعه يعني خلط دم يا خون، خلط صفراوي، بلغم و سوداست...
منظور از خلط، مواد اوليه داخل بدن است که باعث رشد و نمو و فعل و انفعالات داخلي ميشود. گاهي به دليل رفتارهاي نامناسب و تغيير شيوه زندگي، مواد موجود در بدن دچار تغيير و زمينه توليد ترکيبهاي زائد در آن فراهم ميشود. از نگاه طب سنتي، آنچه سلولهاي بدن براي ادامه حيات به آن نياز دارند، خلط خون است.
روشهايي براي پاکسازي خلط خون از مواد زائد وجود دارد که از آن جمله ميتوان به فعاليتهاي بدني، تصحيح رژيم غذايي، سبک زندگي، شرايط اقليمي و... اشاره کرد. استفاده از برخي منابع گياهي ميتواند به تصفيهخون کمک کند. از نظر طب سنتي، بسياري از نوشيدنيها در پاکسازي خون موثر هستند. مثلا آب ريواس، آلبالو و انار حرارت بدن را کاهش ميدهند و اگر در بدن خلط صفرا وجود داشته باشد، آن را پاکسازي ميکنند. براي پاکسازي هريک از اخلاط سودا و بلغم نيز نوشيدنيهايي وجود دارد و بايد زيرنظر متخصص طب سنتي تجويز شود. نبايد فراموش کرد که آب انار و آلبالو در اين زمينه مفيد نيستند.
در کل، نوشيدنيها به تصفيهخون کمک ميکنند اما اينگونه نيست که فرد هر سبک زندگي که دوست دارد، در پيش بگيرد و گمان کند با يک نوشيدني مواد زائد بدنش دفع ميشوند.
ارسال نظر