لزوم اضافه شدن واکسن سرطان دهانه رحم بر برنامه واکسیناسیون کشوری
پارسینه: "رییس انجمن سرطان زنان ایران بر لزوم اضافه شدن واکسن سرطان دهانه رحم بر برنامه واکسیناسیون کشوری تاکید کرد.
در دنیا سالانه 500 هزار نفر به سرطان دهانه رحم مبتلا میشوند. این بیماری در کشورهای در حال توسعه دومین یا سومین سرطان شایع در زنان است، اما در کشورهای توسعه یافته به دلیل توجه به برنامههای پیشگیری از این بیماری در مراحل اولیه تغییرات سلولی در دهانه رحم شناسایی میشود و به همین دلیل موارد آن در کشورهای توسعه یافته کمتر است..."
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2010 حدود 25 تا 35 میلیون نفر از جمعیت کشور را زنان سنین بالای 15 سال تشکیل میدهند؛ یعنی گروههایی که در معرض خطر این نوع سرطان قرار دارند.
اما براساس گزارشات بیمارستانها، سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان شایع و همچنین پنجمین علت مرگ زنان به دلیل سرطان است. براساس تحقیقات صورت گرفته آمار ابتلا به این سرطان رو به افزایش است به همین دلیل این بیماری زنگ خطری برای توجه بیشتر مسوولان تلقی میشود.
انجام تست پاپ اسمیر هر سه سال یک بار برای زنان 25 تا 60 ساله لازم است. تمام بیمارستانها و درمانگاههای وابسته به مراکز بهداشتی این تست را به صورت رایگان برای متقاضیان انجام میدهند.
ویروس این بیماری 100 نوع دارد که 20 نوع آن میتواند ایجاد خطر کند. واکسن این بیماری انواع خطرناک ویروس را پوشش میدهد. این واکسن به سختی در دنیا ساخته شده است، اما اینکه تزریق این واکسن تا چند سال میتواند ایمنی را فراهم کند، هنوز به صورت دقیق به آن پاسخ داد. اما گفته میشود که به صورت صددرصد ایمنی را فراهم میکند.
سالانه در ایران بیش از 1000 نفر به این بیماری مبتلا میشوند. این رقم در دنیا حدود نیم میلیون نفر است. با وجود آنکه تنها 25 درصد مبتلایان به این بیماری در دنیا محکوم به مرگ میشوند اما، در ایران 50 درصد مبتلایان به این بیماری جان خود را از دست میدهند. علت نیز آن است که اغلب افراد در مراحل پیشرفته بیماری جهت درمان مراجعه میکنند.
این بیماری علامت چندانی در فرد ایجاد نمیکند و ممکن است تا سالها خاموش بماند. در ایران نیز مانند دنیا درمانهای کاملا پیشرفته فراهم است. لازم است که افراد انجام تستهای پاپ اسمیر و غربالگری این بیماری را جدی بگیرند تا با شناسایی به موقع بتوان درمان بهتری را رقم زده و موارد مرگ و میر را کاهش داد.
سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه کرده که واکسن این بیماری را به عنوان یکی از واکسنهای ملی خود در برنامه داشته باشند.
رییس انجمن سرطان زنان ایران در این باره گفت این واکسن کاملا ایمن است و از وزارت بهداشت میخواهیم با توجه به قیمت بالای آن و اینکه امکان تهیه آن برای همه افراد وجود ندارد، به صورت رایگان آن را در اختیار دختران بالای 14 سال قرار دهد.
هشدار ما به قشر جوان آن است که خودمراقبتی و شناخت ویروس داشته باشند و حتما از برنامههای غربالگری استفاده کنند.
99.7 درصد علت این بیماری یک ویروس است. این ویروس بیش از 150 گونه دارد که 40 نوع آن بیماریزاست. بیش از 15 نوع آن نیز سرطانزا است. زنان تا سن 50 سالگی بین 85 تا 90 درصد در زمان مقاربت جنسی در معرض این ویروس قرار میگیرند. خوشبختانه در سال اول بیش از 70 درصد این ویروس خود به خود از بدن پاک میشود. تا دو سال اول ممکن است 90 درصد این ویروس از بدن پاک شود و تنها 10 تا 20 درصد ویروس پایدار بماند و تغییرات سلولی را رقم میزند. در چنین شرایطی نیز با تشخیص سریع میتوان از سرطانی شدن سلولها جلوگیری کرد.
راه پیشگیری از این بیماری آن است که در سنین معین و به موقع واکسن این بیماری تزریق شود. در صورتی که اکنون روشهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را در کشور آغاز کنیم، دو دهه آینده میتوانیم کاهش موارد آن را شاهد باشیم.
این ویروس میتواند در مردان نیز باعث ایجاد سرطان شود اما شیوع آن در مردان بسیار کم است.
شیوع این بیماری در دنیا روز به روز کمتر میشود، اما این روند در ایران برعکس است. این در حالی است که پیشگیری از این بیماری بسیار راحت است. هر عضوی از بدن میتواند دچار سرطان شود. برای برخی از سرطانها برنامه غربالگری تعبیه شده است تا به این ترتیب بیماری در مرحله اولیه شناسایی شود و بیمار به درمانهای تهاجمی نیازی نداشته باشد. از جمله این سرطانها، سرطان پروستات و دهانه رحم است که غربالگری در آنها توصیه شده است.
سرطان دهانه رحم تنها سرطانی است که عامل ویروسی شناخته شده دارد. راههای پیشگیری از آنها مشخص است. برای ویروس HPV حدود 9 سال است که واکسن معرفی شده است.
18 نوع این ویروس پرخطرند و قابلیت تبدیل شدن به سرطان را دارند. در این میان انواع 16 و 18 این بیماری شایعترین نوعی هستند که میتوانند به ضایعات سرطانی تبدیل شوند. حدود 70 درصد سرطانهای سرویکس به دلیل همین دو نوع ویروس است. واکسن گارواسیل نیز معروفترین واکسن جهت مقابله با این بیماری است که 4 نوع ویروس را پوشش میدهد.
طبق آخرین توصیهها گفته شده که در زنان سنین 9 تا 45 سالگی و در مردان در سنین 9 تا 26 سالگی این واکسن تزریق شود.
قیمت واکسن این بیماری گران است. این در حالی است که کشورهایی مانند عربستان آن را به صورت رایگان برای گروه هدف تزریق میکند. البته با تلاشهای انجام شده اکنون قیمت این واکسن به حدود 870 هزار تومان رسیده است.
آقای وزیر بهداشت! بسم الله.
هشتصد هفتاد هزار تومان!!!!!!!!!!!!
خسته نباشین ،فقط واسه متمولین خوبه.