گوناگون

روش درمان ناباروری با لقاح مصنوعی چگونه است؟

روش درمان ناباروری با لقاح مصنوعی چگونه است؟

پارسینه: آیا می‌دانید IVF چیست ؟ امروزه، لقاح مصنوعی یا in vitro fertilization که به اختصار IVF نامیده می‌شود عملاً یک واژه عام و معمولی است. اما تا چندی پیش، این سرواژه یک روش مرموز برای ناباروری و تولید آنچه در آن زمان “نوزادان لوله آزمایشی” می‌نامیدند، بود.

برخلاف فرآیند ساده تلقیح مصنوعی - که در آن اسپرم در رحم قرار داده می‌شود و لقاح به طور طبیعی اتفاق می افتد در IVF لقاح با ترکیب تخمک و اسپرم در خارج از بدن مادر و در یک آزمایشگاه صورت می‌گیرد و پس از تشکیل جنین یا رویان ، آنها را در رحم مادر قرار می دهند.

IVF چیست

بارداری به روش IVF یک روش پیچیده و گران قیمت است. فقط حدود ۵ درصد از زوجینی که مشکل ناباروری دارند به دنبال آن هستند. با این حال ، از زمان معرفی این روش در ایالات متحده امریکا در سال ۱۹۸۱ ، روش IVF و سایر روش های مشابه منجر به بیش از ۲۰۰ هزار نوزاد شده است.

کدام مشکلات ناباروری به لقاح مصنوعی باIVF درمان می‌شود؟

وقتی سخن از ناباروری به میان می‌آید، اگر ناباروری با داررا بودن یکی از دلایل زیر در شما یا همسرتان تشخیص داده شود ، روش IVF ممکن است یک گزینه درمان باشد:

  • آندومتریوز
  • تعداد کم اسپرم
  • مشکلات رحم یا لوله های رحمی
  • مشکلات تخمک گذاری
  • مشکلات آنتی بادی که به اسپرم یا تخمک آسیب می رساند
  • عدم توانایی نفوذ یا زنده ماندن اسپرم در مخاط دهانه رحم
  • کیفیت ضعیف تخم
  • بیماری ژنتیکی مادر یا پدر
  • یک مشکل باروری غیر قابل توضیح

IVF چیست

روش باروری با IVF هرگز اولین مرحله در درمان ناباروری نیست؛ مگر در موارد انسداد کامل لوله. در عوض ، این روش فقط مختص مواردی است که روش‌های دیگر مانند داروهای باروری، جراحی و لقاح مصنوعی مؤثر واقع نشده اند.

اگر فکر می کنید ممکن است روش IVF برای شما گزینه منطقی باشد ، قبل از انجام این روش، همه مراکز درمانی را با دقت ارزیابی کنید. در اینجا، چند سوال برای پرسیدن از کارکنان کلینیک باروری آورده شده است:

  • نسبت بارداری شما در انتقال جنین چقدر است؟
  • میزان بارداری شما برای زوج های گروه سنی ما و با مشکل باروری چقدر است؟
  • نرخ زاد و ولد زنده برای همه زوج هایی که هر ساله در مراکز شما تحت این روش قرار می گیرند چقدر است؟
  • چه تعداد از این زایمان ها دوقلو یا چند تولد دیگر است؟
  • هزینه این روش ، از جمله هزینه درمان های هورمونی ، چقدر است؟
  • هزینه نگهداری جنین چقدر است و چه مدت می توانیم آنها را نگهداری کنیم؟
  • آیا در برنامه اهدای تخم شرکت می کنید؟

IVF چیست

از IVF چه انتظاری دارم؟

اولین مرحله در IVF شامل تزریق هورمون است. بنابراین، هر ماه به جای فقط یک تخمک ، چندین تخمک تولید می کنید. سپس آزمایش می شود تا مشخص شود آیا برای بازیابی تخمک آماده هستید یا خیر.

قبل از عمل بازیابی ، دارویی به شما تزریق می شود که تخمک های در حال رشد را رسانده و روند تخمک گذاری را شروع می کند. زمان بندی مهم است؛ تخمک‌ها باید درست قبل از بیرون آمدن از فولیکولهای تخمدان بازیابی شوند. اگر تخمک ها خیلی زود یا خیلی دیر خارج شوند ، به طور طبیعی رشد نمی کنند.

پزشک شما ممکن است آزمایش خون یا سونوگرافی انجام دهد تا مطمئن شود تخمک ها قبل از بازیابی در مرحله درست رشد قرار دارند. مرکز IVF دستورالعمل های ویژه ای را برای دنبال کردن شب قبل و روز عمل به شما ارائه می دهد. به بیشتر خانمها داروی مسکن داده می شود و انتخاب بی‌حسی یا بیهوشی کامل را دارند.

IVF چیست

در طی این روش ، پزشک با سونوگرافی فولیکول های موجود در تخمدان را پیدا کرده و تخمک ها را با یک سوزن توخالی خارج می کند. این روش معمولاً کمتر از ۳۰ دقیقه طول می کشد ، اما ممکن است یک ساعت طول بکشد.

بلافاصله پس از بازیابی ، تخمک های شما در آزمایشگاه با اسپرم همسرتان که در همان روز اهدا شده اند مخلوط می شوند.

در حالی که شما و شریک زندگی خود به خانه می روید ، تخمک های بارور شده در کلینیک تحت نظر نگهداری می شوند تا از رشد مطلوب اطمینان حاصل کنند. بسته به درمانگاه ، حتی ممکن است تا پنج روز صبر کنید تا جنین به مرحله بلاستوسیست پیشرفته تری برسد.

IVF چیست

جنین آماده!

پس از آماده شدن جنین ها ، شما به مرکز IVF باز خواهید گشت تا پزشکان بتوانند یک یا چند تا از آنها را به رحم شما منتقل کنند. این روش سریعتر و آسان تر از بازیابی تخمک است. پزشک یک لوله انعطاف پذیر به نام کاتتر را از طریق واژن و دهانه رحم شما وارد رحم می کند ، جایی که جنین ها نشست می کنند.

برای افزایش احتمال بارداری، بیشتر متخصصان IVF توصیه می کنند تا حداکثر سه جنین را همزمان انتقال دهید. با این حال ، این بدان معنی است که شما می توانید یک بارداری چندگانه داشته باشید زیرا می تواند خطرات سلامتی را برای شما و نوزادان افزایش دهد.

منبع: روزیاتو

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار