گوناگون

اضطراب و استرس مادر تمام مشکلات روحی و روانی

اضطراب و استرس مادر تمام مشکلات روحی و روانی

پارسینه: یک روانشناس، گفت: اضطراب و استرس، پایه و مادر تمام مشکلات روحی و روانی است در حالی که امروزه این تکانش امری عادی و فراگیر شده و خود مراقبتی در برابر استرس باید فرهنگ سازی شود.

نگار فولادی، اظهار داشت: برای رسیدن به آرامش، بهتر است عواملی را که موجب ناآرامی روانی می‌شوند، بشناسیم. چرا که استرس امروزه به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان‌ها تبدیل شده که انکار و یا فرار از آن، مشکلی را حل نمی‌کند.

وی تصریح کرد: استرس، واکنش طبیعی بدن در مواجهه با خطر محسوب می‌شود که وجود سطح معینی از آن نه تنها برای عملکرد مناسب اشخاص، آسیب‌زا نیست، بلکه در مواردی برای حیات لازم است و موجب پویایی و تلاش سازنده افراد می‌شود. زمانی که استرس از حد مجاز فراتر رود و در عملکرد مطلوب فرد اختلال ایجاد کند، دردسرآفرین به حساب می‌آید. در برابر برخی شرایط تنش‌زای که قابل تغییر به نظر نمی‌رسند، استرس‌های درمان‌نشده، می‌توانند صدمات جبران‌ناپذیری با خود به همراه داشته باشند.

این روانشناس و هیپنوتراپیست افزود: استرس علاوه بر تأثیراتی که بر روان و رفتار فرد داشته و موجب بروز اختلالات روانشناختی نظیر اضطراب، افسردگی و ترس می‌شود، گاهی تاثیرات جبران‌ناپذیری بر سلامت جسمانی افراد می‌گذارد و موجب ایجاد انواع بیماری‌های جسمانی از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون، افزایش احتمال بروز حملات قلبی و مغزی، سردرد‌ها و میگرن، بیماری‌های پوستی از قبیل (حساسیت‌ها، آکنه، خارش، اگزما)، بیماری‌های گوارشی نظیر التهاب، زخم معده، سندروم روده تحریک‌پذیر، حالت تهوع، بی‌اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و ضعف سیستم ایمنی، التهاب مفاصل، چاقی، لاغری، بی‌خوابی و کابوس‌های شبانه، ریزش‌مو، دندان‌سابی، خستگی و عدم تمرکز می‌شود.

وی ادامه داد: استرس در افراد از موارد متفاوتی ناشی می‌شود و به دلیل تفاوت‌های فردی، برخوردی که هر فرد در مواجهه با رویداد‌های تنش‌زا دارد، می‌تواند متفاوت از بقیه باشد. برخی در برابر یک رویداد تنش‌زا، دچار اختلالات وخیم روانی و جسمانی می‌شوند، در حالی که اشخاص دیگر با همان شرایط و رویداد، استرس کمی را تجربه کرده و یا حتی آن را موقعیتی برای رشد خود می‌یابند. برخی برای فرار از استرس، به مصرف سیگار، الکل، مواد مخدر پناه می‌برند که نه تنها استرس و مشکلی را حل نمی‌کنند، بلکه مشکلات بزرگ‌تری را هم به دنبال دارند.

فولادی خاطر نشان کرد: تنفس‌های عمیق دیافراگمی در شرایط تنش، برای آرام سازی بدن بسیار کمک کننده هستند. ورزش، صحبت کردن با دیگران و معاشرت با خانواده و دوستان، گردش در طبیعت، چاره اندیشی و برنامه ریزی صحیح برای مسائلی که ذهن را درگیر استرس کرده، همینطور انجام فعالیت‌های هنری و شادی بخش در برابر استرس حمایت کننده هستند. اگر همچنان آثار استرس باقی بود، اساسی‌ترین برخورد با آن، کمک گرفتن از متخصصین روانشناس و روانپزشک، به منظور درمان و یادگیری مهارت مدیریت استرس است. آن‌ها به منظور کاهش استرس، از روش‌ها و رویکرد‌های روانشناختی متنوع و موثری از جمله هیپنوتیزم، درمان‌های شناختی-رفتاری، ذهن‌آگاهی، به همراه آموزش روش‌های خود هیپنوتیزم، ریلکسیشن استفاده می‌کنند.

وی افزود: به دلیل گستردگی اثراتی که استرس و بیماری‌های ناشی از آن در سلامت روان و جسم افراد جامعه دارد، پیشگیری، درمان و آموزش مدیریت استرس اهمیت به سزایی دارد.
منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد