علل نابسامانيکشور از ديد هاشمي
پارسینه: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ابراز تأسف از اجرا شدن تنها درصدی از اهداف برنامه چهارم ، بيقانوني و بيبرنامگي و غرور بيجا را از عوامل مؤثر نابسامانيهاي کشور دانست.
آیت الله هاشمي رفسنجاني در ديدار صنعتگران و توليدکنندگان عضو خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ايران، حضور جوانان خوشفکر، خلاق و بانشاط در عرصه توليد و کارآفريني را امري مبارک و شايسته تقدير خواند.وي با اشاره به نقش افکار و ايدههاي نو و بديع در رشد، توسعه و پيشرفت جوامع افزود: در هر کشور و جامعهاي، در کنار عوامل مادي و طبيعي، عامل انساني و حضور و بروز افکار و ابتکارات نو در عرصه اقتصاد و کارآفريني، موتور محرک موفقيت در رقابتهاي داخلي و بينالمللي بوده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ورود جوانان پرتلاش و باانگيزه در عرصه توليد براي صادرات کالاها و محصولات داخلي را با اهميت دانست و گفت: اقتصاد ايران اسلامي از استعدادهاي بينظير، مادي، طبيعي و انساني بسياري برخوردار است.
وي بر همين اساس خاطر نشان کرد که لازم است موانع پيش روي توليد، تجارت و صادرات کشور با تدبير، عقلانيت و حسننيت مسئولان مرتفع گردند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، مبناي فعاليت اقتصادي و توليد در سطح کلان در کشور را، برنامهريزي و توجه به برنامهنويسي کارشناسانه عنوان کرد و گفت: پس از جنگ تحميلي مسئولان توانستند با استفاده از بدنه کارشناسي و مديران باتجربه و دلسوز کشور، برنامههاي ساله را تدوين و پس از تصويب، عليرغم وجود ضعفها و قوتها درصد قابل قبولي از برنامهها را پياده و اقتصاد کشور را در ريل توسعه و پيشرفت قرار دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با ابراز تأسف از اجرا شدن تنها درصد از اهداف برنامه چهارم توسعه کشور، بيقانوني، بيبرنامگي و غرور بيجا را از عوامل مؤثر نابسامانيهاي کشور عنوان کرد.هاشمي رفسنجاني پرسيد: چطور ميشود بدون توجه به اسناد بالادستي چون سند چشمانداز و اصل قانون اساسي و نيز برنامههاي ساله مصوب مجلس شوراي اسلامي، ادعاي توسعه و رشد توليد کشور را داشت؟
وي انحلال سازمان برنامه و بودجه و شوراهاي تخصصي و اقتصادي کشور همچون شوراي پول و اعتبار که به مثابه مغز متفکر و هيات مديره اقتصاد کشور به حساب ميآمدند را از عوارض اقدامات جزيرهاي اقتصادي و بيقانوني و بيبرنامگي خواند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: آنچه برنامههاي توسعهاي کشور را در سطح کلان به پيش ميبرد، هماهنگي عرصههاي گوناگون سياستگذاري، تقنيني، اجرايي و نظارتي است و تا ارادهاي جدّي براي اين انسجام و هماهنگي به وجود نيايد، توليد، صنعت و اقتصاد نيز در روزمرگي به سر خواهد برد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، درآمد ميلياردي نفتي کشور طي سال گذشته را يادآور شد و افزود: انتظار اين بود که با اين درآمد عظيم و نيز وجود استعدادهاي انساني بينظير کشور و در پرتو اسناد بالادستي و برنامههاي ساله، انقلاب اقتصادي مدنظر رهبري معظم انقلاب در کشور اتفاق بيفتد اما اکنون سازمانهاي نظارتي به دنبال اين هستند که اين درآمد عظيم کجا و چگونه هزينه شده که مابهازاي خارجي مورد انتظار را نداشته است؟عضو مجلس خبرگان رهبري با يادآوري نقش تحريمهاي خارجي، يکي ديگر از علل اوضاع نابسامان اقتصادي فعلي را سياست خارجي تهاجمي و دشمنتراشيهاي بيدليل چند سال گذشته خواند و از اظهارنظرهاي غير کارشناسي و مخلّ روابط خارجي با ساير کشورها، انتقاد کرد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني گفت: سياست خارجي يک کشور پشتوانه پويايي و رشد داخلي يک کشور و بالعکس به حساب ميآيد و اگر ميخواهيم اقتصاد کشور سامان مناسب بيابد و چشم به بازارهاي جهاني داشته باشد، بايد سياست خارجي به دور از تنش و همراه با دوستي با ساير کشورها پيشه کنيم تا بتوانيم از امکانات دوستان واقعيمان در خارج و ايرانيان خارج از کشور کمال استفاده را ببريم.
وي تصريح کرد: ما در سياست خارجي و منطقهايمان بايد بهگونهاي عمل کنيم که همکاران و دوستانمان را خود انتخاب کنيم نه اينکه مجبور به انتخاب دوست از ميان معدود کشورهاي کماهميت باشيم.
منبع: انتخاب
ارسال نظر