گوناگون

واکنش ایران به بیانیه اعضای شورای امنیت

پارسینه: پنج عضو دایم شورای امنیت در بیانیه‌ای برنامه هسته‌یی صلح‌آمیز ایران را که همواره تحت نظارت بازرسان آژانس قرار دارد هم ردیف برنامه هسته‌یی کره‌شمالی قرار دادند و این برنامه را چالش جدی برای رژیم منع اشاعه خواندند.

دستیار ویژه وزیر خارجه ایران با انتقاد از بیانیه‌ای 5 عضو شورای امنیت در مورد برنامه هسته‌یی ایران تاکید کرد: ایران برنامه هسته‌یی کاملا صلح‌آمیزش را زیر نظارت دائم بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده است.

به گزارش مشرق، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه افزودد: ما عضو متعهد آژانس هستیم و از اولین کشورهای عضو که ان. پی. تی را امضا کرده‌ایم و به تعهدات‌مان در قالب این معاهده پایبند هستیم.

او تصریح کرد: ما به همکاری‌های خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه خواهیم داد.

پنج عضو دایم شورای امنیت در بیانیه‌ای برنامه هسته‌یی صلح‌آمیز ایران را که همواره تحت نظارت بازرسان آژانس قرار دارد هم ردیف برنامه هسته‌یی کره‌شمالی قرار دادند و این برنامه را چالش جدی برای رژیم منع اشاعه خواندند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نمایندگان پنج عضو دایم شورای امنیت روز جمعه به ابراز نگرانی درباره برنامه هسته‌یی ایران و کره شمالی پرداختند.

در بیانیه آن‌ها آمده است: گروه 5 در چارچوب آزمایش هسته‌یی انجام شده توسط (کره شمالی) در 12 فوریه 2013 و تداوم دنبال کردن فعالیت‌های هسته‌یی خاص ایران بر نگرانی‌شان درباره این چالش‌های جدی رژیم منع اشاعه بار دیگر تاکید می‌کنند.

پنج عضو دایم شورای امنیت متشکل از آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین است که همگی از دارندگان تسلیحات هسته‌یی هستند. نمایندگان این پنج کشور در پایان نشست مقدماتی دو روزه ژنو در آستانه نشست بعدی بازنگری پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته‌یی در سال 2015 این بیانیه را صادر کردند.

آن‌ها در این بیانیه بر اهمیت بنیادین یک نظام موثر پارلمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پیشگیری از اشاعه هسته‌یی تاکید کردند و وعده دارند که برای یافتن راه حل‌های دیپلماتیک صلح‌آمیز برای مشکلات باقی مانده پیش روی رژیم منع اشاعه تلاش کنند.

بنابر گزارش آسوشیتدپرس از ژنو در این بیانیه مشترک، پنج کشور هم‌چنین برقراری خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌یی را خواستار شدند.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاح هسته‌یی در خاورمیانه همواره از حمایت این پنج کشور برخوردار بوده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار