گوناگون

برای ۱۱۲ سالگی «ویتوریو دسیکا»

پارسینه: فردا (یکشنبه) یکصدودوازدهمین سالروز تولد «ویتوریو دسیکا»، کارگردان و بازیگر نامدار ایتالیایی و خالق اثر معروف «دزد دوچرخه» است.

«ویتوریو دسیکا» متولد هفتم جولای سال 1901 در لاتزیو، از پیشگامان جنبش نئورئالیسم سینمای ایتالیا محسوب می‌شود که حرفه‌اش را با بازی در تئاتر در اوایل دهه 20 آغاز کرد.

معروف‌ترین اثر کارنامه سینمایی «دسیکا»، فیلم «دزد دوچرخه» محصول 1948 است که اقتباس از رمانی به‌همین نام از «لوئیجی بارتولینی» است. این فیلم در سال 1950 جایزه اسکار افتخاری را دریافت کرد، در جوایز گلدن گلوب عنوان بهترین فیلم خارجی را به خود اختصاص داد و در جشنواره لوکارنو جایزه ویژه هیأت داوران را کسب کرد.

مجله معتبر سینمایی «سایت اند ساوند» در سال 1952 «دزد دوچرخه» را به‌عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما انتخاب کرد و انجمن فیلم بریتانیا آن را در فهرست 10 فیلمی که تا پیش از 14 سالگی باید دید، قرار داده است.

این فیلم داستان کارگری به‌نام «آنتونیو ریچی» است که پس از مدت‌ها بی‌کاری، شغلی که چسباندن آگهی‌ به‌روی دیوار است، پیدا می‌کند؛ اما در اولین روز کار، هنگامی‌که سرگرم کارش است، دوچرخه‌اش توسط جوانی دزدیده می‌شود. آنتونیو به‌همراه پسر کوچکش خیابان‌های رم را برای پیدا کردن دوچرخه زیر پا می‌گذارد .

«دسیکا» در سال 1951 دومین فیلم معروف خود، «معجزه در میلان»، را به پرده سینماها ‌آورد. این فیلم جایزه بزرگ جشنواره کن را گرفت و جایزه روبان نقره‌یی را از انجمن منتقدان فیلم ایتالیا دریافت کرد.

«باغ فینزی کونتینی» دیگر شاهکار «دسیکا» است که در سال 1970 بر اساس رمانی از «جورجیو باسانی» ساخته شد و موفق به کسب خرس طلای جشنواره برلین شد. این فیلم جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را در سال 1972 کسب کرد و در جوایز بافتا در انگلیس موفق به کسب جایزه ویژه سازمان ملل شد.

«دسیکا» در طول چندین دهه فعالیت سینمایی بیش از 30 فیلم را کارگردانی کرد و در عرصه بازیگری نیز در 50 فیلم نقش‌آفرینی داشت. او عنوان بهترین بازیگر ژانر ملودرام و کمدی ایتالیا در دهه‌های 30 و 40 میلادی را به خود اختصاص داده است.

این کارگردان نام‌دار خالق آثار سرشناس دیگری چون «واکسی»، «اومبرتو دی»،‌ «ازدواج به سبک ایتالیایی»، (برنده جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی)، «جایی برای عشاق»، «دروازه بهشت» و «دیروز، امروز، فردا» است که فیلم آخر در سال 1965 موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار