گوناگون

آیت‌الله حسینی بوشهری: افرادی که در قالب شعر به مقدسات توهین می‌کنند، قابل اعتنا نیستند

سایت خبری برهان نوشت:

قداست ستیزی از جمله آفات رو به رشد و نگران کننده‌‏ی جامعه‏‏‌‏ی‏ ما و بلکه در سطح دنیاست که طی اقداماتی برنامه‌ریزی شده از سوی دشمنان اسلام، در قالب هجمه به مقدسات مسلمانان به خصوص شیعیان صورت می‏‌گیرد. این حرکت از پیش برنامه‌‌ریزی شده به طرق مختلف از جانب طراحان آن و شاید به منظور سنجش حساسیت مسلمانان و به خصوص شیعیان نسبت به مقدساتشان در حال پی‌گیری است.

اهانت به دین مبین اسلام و پیامبر عظیم‌‌الشان آن در مطبوعات اروپا تا سوزاندن قرآن توسط کشیش ملعون آمریکایی و اینک اهانت به ساحت مقدس امام هادی (ع) -که از چندی پیش آغاز گردیده- نمونه‌‌هایی از این تهاجمات در سال‌‌های اخیر است که مقدسات مسلمانان و خاصه شیعیان را هدف گرفته است. افزایش رو به رشد این هجمه‏‌ها لزوم بیداری شیعیان به خصوص علما و مراجع اسلام را در خصوص مبارزه‌ی جدی با این اهانت‏‌‏ها بیش‌از پیش روشن می‏‌نماید. در این رابطه با آیت الله سید «هاشم حسینی بوشهری» از اساتید حوزه علمیه قم و نماینده استان بوشهر در دوره فعلی مجلس خبرگان به گفت‌وگو نشسته‌ایم.


- به عنوان سؤال اول اینکه چرا بین ائمه‌ی بزرگوار ما که همه برای ما عزیزند و همه هم‌شأن هستند امام هادی علیه‌السلام را مورد هجمه قرار می‌دهند؟

همان‌طور که مستحضرید امام هادی چهره‌ای است که زیارت جامعه منصوب به آن حضرت هست و معارف شیعی ما در رابطه با بعد ولایت اهل بیت توسط حضرت در این زیارت منعکس شده است. کسانی که با ائمه‌ی ما، با ولایت این بزرگواران با توسل به امامان و شفاعت آنان مخالف باشند، ممکن است موضع این چنینی بگیرند و امام هادی را در حقیقت هدف حملات خود قرار دهند. البته همه‌ی امامان ما از جایگاه و مکانت بالایی برخوردارند.


- آیا می‌توان یکی از دلایلی که چنین اشخاصی جسارت توهین به ائمه‌ی بزرگوار را پیدا می‌کنند، کوتاهی ما برای شناساندن معارف این بزرگواران، مخصوصاً امام هادی (ع) دانست؟

البته حملات دشمنان همواره به دلیل کوتاهی در شناساندن ائمه‌ی بزرگوار نیست. در برخی مواقع بغض و عداوتی در افراد وجود دارد که با شناخت جایگاه این بزرگواران هم فروکش نمی‌کند. بلکه گاهی از اوقات که تبیین هم صورت بگیرد و جایگاه ائمه (ع) بیان شود، باز هم آن‌ها سکوت نمی‌کنند، آن‌ها در مقابل چهره‌های درخشانی مانند امیرالمؤمنین (ع) و یا شخص پیامبر اکرم (ص) نیز جسارت‌هایی داشته‌اند.

امروز شخص پیامبر اکرم (ص) در کل جهان اسلام منحصر به شیعه نیست، به عنوان یک چهره‌ی محبوب و شناخته شده است. همه‌ی تریبون‌های جهان اسلام راجع به پیامبر اکرم (ص) تبلیغ و تکریم می‌کنند، ولی ملاحظه می‌فرمایید که در دانمارک کاریکاتوریستی به آن صورت عمل می‌کند. کینه‌توزی‌شان در مرحله‌ی اول نسبت به اسلام است و لذا تبلیغ اسلام‌هراسی می‌کنند و در وهله‌ی دوم نسبت به شیعه است و تشیع‌هراسی را مطرح می‌کنند. به محض این‌که احساس می‌کنند اگر تشیع مطرح بشود موقعیت برای گسترش اسلام واقعی فراهم می‌شود، به این صورت عمل می‌کنند. بنابراین صرف کوتاهی نیست که چنین توهین‌هایی می‌شود،‌ بلکه گاهی هر چه شناخت نسبت به ائمه‌ی بزرگوار علیهم‌السلام و جایگاه آنان بیشتر شود، معاندین احساس می‌کنند که باید با این جایگاه مقابله کنند.


- آیا شما این مطلب را تأیید می‌فرمایید که علمای ما از معارف و سجایای امام هادی (ع)‌ کمتر سخن گفته‌اند؟

نمی‌توان گفت کم توجهی شده است، مستحضرید که در رابطه با امامان ما از جمله امام هادی (ع) کتاب‌هایی نوشته شده و آثاری منتشر شده است، البته چهره‌هایی مانند وجود امام حسین (ع) و قصه‌ی عاشورا یک حساب دیگری دارد و نسبت به بقیه‌ی امامان علیهم السلام هم آن جایگاهی که در رابطه با عاشورا و وجود مقدس ابی‌عبدالله (ع) مطرح می‌شود کمتر مطرح شده، اما صرف اینکه دلیل این چنین اهانت‌هایی را باید قصور علما دانست، صحیح به نظر نمی‌رسد.

- اینکه شبکه‌ی بی‌بی‌سی سعی در تطهیر این شخص داشت و تلویحاً از این موضوع حمایت کرد بیان‌گر چه مطلبی است؟

با سابقه‌ای که از شبکه‌هایی مانند بی‌بی‌سی سراغ داریم، چیز عجیبی نیست. اگر دشمنان ما با دشمنان اهل بیت دست به دست هم بدهند که تعجبی ندارد. اگر بی‌بی‌سی و امثال بی‌بی‌سی این اقدام را محکوم می‌کردند، جای تعجب داشت.

خصلت دشمنان اسلام و دشمنان بشری این است که هر جا زمینه‌ای پیدا می‌کنند، آن‌را به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند که بزرگ جلوه کند و در نتیجه چهره‌ی کسی که جنایتی را مرتکب شده، تطهیر می‌کنند و جامعه‌ی تشیع را در برابر افکار عمومی تخریب می‌کنند.


- وظیفه‌ی عموم ارادتمندان ائمه‌ی هدی علیهم‌السلام و هم‌چنین حوزه‌ی علمیه‌ی ما در مواجهه با چنین مواردی چیست و آن‌ها چه عملکردی باید از خود نشان دهند؟

مراجع، شخصیت‌ها و علما اظهارنظر کردند. قاعدتاً اولین گام محکوم کردن چنین اقداماتی و گام دوم شناساندن بیشتر اهل بیت و جایگاه آن بزرگواران است. چون افرادی از این دست که در قالب یک شعر، به این صورت توهین می‌کنند، به نظر من حقیقتاً قابل اعتنا نیستند،‌ اما در عین حال برای اینکه فضا برای تلاش بر ضد اسلام و شیعه باز نشود باید با قاطعیت محکوم کرد، موضع گرفت و از تمام ابزارهای ممکن در جهت هدایت این گونه افراد، در جهت راهنمایی این گونه افراد، در جهت تبیین برای افکار عمومی استفاده کرد.

با تشکر از اینکه وقت خود را در اختیار «برهان» قرار دادید/انتهای متن/

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار