جنیدی: بهعنوان نماینده دولت به ژاپن سفر کردم
پارسینه: معاون حقوقی رئیسجمهوری گفت: در اوایل سال ۹۸ از رئیس جمهوری برای سفر به ژاپن و حضور در مراسم آغاز به کار رسمی امپراتور جدید این کشوردعوت شده بود که همان زمان من بهعنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی برای این سفر انتخاب و هفته گذشته به توکیو سفر کردم.
لعیا جنیدی» معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره سفر هفته گذشته خود به ژاپن و شرکت در مراسم آغاز بکار رسمی «نارو هیتو» امپراتور جدید ژاپن به توکیو انجام شد، اظهار داشت: از همان ابتدای دعوت نخست وزیر ژاپن از آقای دکتر روحانی برای سفر به توکیو، دولت تصمیم گرفت و قرار شد من به عنوان نماینده دولت به ژاپن بروم و در مراسم آغاز بکار رسمی امپراتور جدید این کشور شرکت کنم.
جنیدی گفت: بعد از ۳۰ سال امپراتور جدید در ژاپن کار خود را آغاز میکرد این یک رویداد بزرگ و مهم در این کشور بود؛ اگر چه امپراتوری یک مقام نمادین است ولی اصول ۶ و ۷ قانون اساسی ژاپن اختیارات و صلاحیتهایی را برای او در نظر گرفته است که البته اعمال این اختیارات را در هماهنگی با دولت انجام می دهد. به علاوه امپراتور مطابق اصل اول از قانون اساسی سمبل کشور و مظهر وحدت ملت تلقی میشود.
معاون حقوقی رئیس جمهوری اظهار داشت : دولت ژاپن بر اساس پروتکلها برای این مراسم از عالیترین مقامات کشورها از جمله رؤسای جمهورو نخست وزیران کشورها دعوت کرده بود؛ حدود ۱۹۰ کشور -تقریبا همه دنیا- در این مراسم شرکت کرده بودند که یا خود مقامات آنها در سطوح دعوت شده در این مراسم حضور داشتند و یا نماینده ویژه معرفی کرده بودند تا به نمایندگی در این مراسم شرکت کنند.
جنیدی افزود: در بهار ۹۸ ژاپن از دکتر روحانی رئیس جمهوری برای شرکت در این مراسم دعوت کرد که من به عنوان نماینده دولت ایران برای حضور و شرکت در این مراسم انتخاب و معرفی شدم، و مکاتبات نیز در بهار امسال انجام شد.
وی افزود: اتفاقا در آن زمان متوجه شدم که ممکن است این مراسم با یکی از سفرهای احتمالی من برای شرکت در یک دادگاه بین المللی تداخل داشته باشد لذا پیشنهاد کردم که اگر دولت صلاح میداند فرد دیگری معرفی شود، اما مجددا تاکید شد که در همین سطح و به همین ترتیب سفر انجام شود که من و هیات همراه، خود را با مأموریت مزبور هماهنگ نموده و مقدمات لازم فراهم و در همین چارچوب هم انجام شد.
در ژاپن درباره توسعه دیپلماسی حقوقی و قضایی رایزنی کردیم
معاون رئیس جمهوری افزود: حضور هیات ایرانی و به ویژه یک زن به عنوان معاون رئیس جمهوری و نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران در مراسم آغاز بکار امپراتوری ژاپن بسیار مورد احترام، توجه و استقبال حاضران و مقامات قرار گرفت و بسیار هم اثر گذار بود. البته بدیهی است که اهمیت این امر و استقبال بسیار خوب و گسترده در درجه اول به دلیل اهمیت کشور ایران و بزرگی ملت ایران است.
معاون حقوقی رئیس جمهوری، ژاپن را مهمترین کشور توسعه یافته آسیایی و غیرغربی دانست و گفت: در این سفر با بنیادها و بخش خصوصی فعال درحوزه «حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات» و برخی رسانهها دیدار و گفت و گو شد.
وی گفت: در بخش دیگری از این سفر با مقامات دولتی از جمله «کاتسویوکی کاوایی» وزیر دادگستری ژاپن دیدار و درباره توسعه دیپلماسی حقوقی و قضایی، نحوه اجرای معاهده استرداد محکومین، تبادل اساتید و دانشجویان رشته حقوق و همکاریهای قضایی و کانون های وکلا و دادگاهها، رایزنی و تبادل نظر کردیم و قرار شد پیرامون حل و فصل برخی مشکلات قضایی کارگروه مشترک با مشارکت وزارتخانهها و دستگاههای ذیربط تشکیل دهیم.
جنیدی به ملاقات با «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن و گفت و گو درباره مسائل مهمی مانند نحوه اجرای تعهدات و حقوق ناشی از برجام و امنیت خلیج فارس و آزادی کشتیرانی اشاره کرد و گفت: در این جلسه تاکید کردم که برجام یک توافق بین المللی است که اکنون با خروج آمریکا به توافق با گروه ۱+۴ تبدیل شده است، اما آثار آن محدود به همین چند کشور نیست و فقط به اطراف قرارداد و یا منطقه خاص مثل خلیج فارس یا خاورمیانه محدود نمی شود بلکه برجام آثار گسترده ای در ارتقاء صلح وامنیت بین المللی دارد و همه کشورهای دنیا از آن بهره مند می شوند.
معاون رئیس جمهوری گفت: به آقای آبه شینزو گفتم که از ژاپن توقع داریم که در اجرای کامل برجام توسط دیگر طرفها کمک کند، زیرا علاوه بر اطراف برجام، همه کشورها و حتی ژاپن نیز از منافع این توافق نامه بین المللی منتفع می شوند.
جنیدی گفت: در جلسه با نخست وزیر ژاپن تاکید کردم که اگر ایران علاقهمند به اجرای برجام نبود آن را امضا نمیکرد و حتی بعد از خروج یک جانبه آمریکا از این توافقنامه بین المللی تا یک سال دقیقا به تعهدات خود پایبند بوده است که تاییدیههای مکرر آژانس بین المللی اتمی هم موجود و مؤید این امر است.
معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: در این جلسه گفتم که انجام تعهدات در برجام یک سوی ماجرا است اما در سوی دیگر حقوق و منافع برجام است و از همه کشورها توقع داریم به این موضوع توجه و از اجرای کامل برجام حمایت کنند تا ایران از حقوق برجام بهرهمند شود.
مردم ایران توقع حقوق عجیب و ویژه ای از برجام ندارند
جنیدی خاطرنشان کرد: مردم ایران توقع منافع عجیب از برجام ندارند و حقوق نادر و ویژهای را از این قرارداد مطالبه نمی کنند، بلکه آنچه که مردم ایران می خواهند بسیار ساده است آنها داشتن روابط اقتصادی و تجاری عادی با سایر کشورهای جهان را انتظار دارند که از جمله حقوق بنیادین همه ملتها است.
وی با اشاره به تصدیق نخست وزیر ژاپن نسبت به این مواضع، افزود: آقای آبه پس از این دیدار در رسانههای اجتماعی خود نوشت که «ما از برجام حمایت میکنیم و خواستار رعایت تعهدات از سوی همه طرفهای برجام هستیم.»
جنیدی خاطر نشان کرد: ایران باید از حقوق بنیادین خود از برجام برخوردار شود، اما آمریکاییها با اعمال تحریم های ثانویه تلاش کرده اند ملت ایران را از این حقوق محروم کنند.
معاون رئیس جمهوری سفر به ژاپن را خوب و ارزشمند توصیف کرد و گفت: دستاوردهای این سفر را به شخص و فرد منتسب نمیکنم، بلکه به عنوان نماینده دولت و ملت ایران و برای انجام ماموریت و ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور و پیام دوستی و محبت ملت ایران به توکیو رفتم و تلاش کردم بهترین کار را برای مردم کشور در ارتقاء روابط سیاسی، اقتصادی، حقوقی و فرهنگی انجام دهم.
ارسال نظر