گوناگون

بنیاد مستضعفان هزار میلیارد تومان مالیات در سال ۹۶ پرداخت کرد

بنیاد مستضعفان هزار میلیارد تومان مالیات در سال ۹۶ پرداخت کرد

پارسینه: مجمع عمومی عادی سالیانه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای عملکرد سال ۱۳۹۶ برگزار شد که طبق این گزارش، عملکرد بنیاد در حوزه اجتماعی و اقتصادی از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.

به نقل از بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، مجمع عمومی عادی سالیانه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای عملکرد در سال ۹۶ با حضور ریاست بنیاد مستضعفان، اعضای هیات امنا و معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، معاونان بنیاد و حسابرس برگزار شد.

در جلسه مجمع محمد سعیدی کیا در بخشی از گزارش خود با اشاره به سیاست بنیاد در ورود شرکت‌ها به بورس گفت: در ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۷ از تعداد ۶ شرکت که سهام آن‌ها عرضه شده، تعداد ۳ شرکت متعلق به بنیاد بوده است.

رییس بنیاد مستضعفان با تشریح عملکرد بنیاد در کمک به پیشرفت و آبادانی مناطق محروم روستایی گفت: اعضای صندوق‌های خرد توسعه روستایی، هر چقدر که پس انداز کنند، ما هم به همان اندازه به این صندوق‌ها کمک مالی می‌کنیم به طوری که تابه حال در ۱۴۴ روستا در قلعه گنج، روستاییان ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پس انداز داشته اند و بنیاد نیز حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان واریز کرده است.

وی تصریح کرد. بدین ترتیب با سرمایه‌ای بالغ بر حدود ۸ میلیارد تومان، بیشتر از ۱۰ میلیارد تومان برای کارآفرینی و پیشرفت و آبادانی روستا‌ها از محل موجودی صندوق و اقساط برگشتی وام داده شده است.

سعیدی کیا در مورد وام‌های اشتغال زایی روستایی یارانه دار که کار مشترک بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی، یکی ازبانک‌های خصوصی و معاونت توسعه مناطق محروم و روستایی ریاست جمهوری است نیز خاطرنشان کرد: در همین راستا، تا کنون ۲۴۰۰ طرح با ۱۴۰۰ میلیارد تومان تصویب شده و ۲۱۰۰ طرح هم قرارداد بسته شده و تسهیلات گرفته اند و ۱۰۶۱ طرح نیز به بهره‌برداری رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به استفاده از جوانان در بنیاد افزود: ۱۱۰۰ جوان مستعد و متعهد شاغل در بنیاد شناسایی شده اند و تا کنون برای ۱۱۴ نفر از آن‌ها دوره‌های آموزش‌های مدیریتی برگزار شده و تا امسال ۳۰ نفر به عضویت هیات مدیره شرکت‌ها درآمده اند.

وی در پایان به تشکیل کمیته ریسک بنیاد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ پروژه‌ای بدون بررسی ریسک برای سیر مراحل تصویب ارسال نمی‌شود ضمن اینکه به هر حال باید توجه داشت که همه این اقدامات و فعالیت‌ها در سال‌های رکود کشور انجام شده است.

عمده هزینه‌های برنامه‌ای بنیاد مستضعفان

در سال ۱۳۹۶ معادل مبلغ ۸۱۷۰ میلیارد ریال در حوزه‌ی اجتماعی و محرومیت زدایی از طرف بنیاد هزینه شد که از جمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: تسهیلات طرح اشتغال‌زایی در مناطق روستایی کشور، خرید تجهیزات و ساخت مراکز درمانی، کمک به تهیه مسکن نیازمندان، کمک به اماکن مذهبی، کمک به سازمان‌ها و موسسات حمایتی، پیشرفت و آبادانی مناطق محروم از جمله منطقه قلعه گنج، اردو‌های هفتگی دانش آموزی و کمک به ارتقاء تحصیلی دانش آموزان و همچنین طرح سلامت مادران باردار. همچنین بر اساس گزارش فعالیت سال ۹۶ بنیاد مستضعفان مبلغ ۳۸۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض پرداختی برای تامین مسکن خانوار‌های شهری و روستایی دارای حداقل دو عضو معلول پرداخت کرده است.

بخش دیگر گزارش مطرح شده در مجمع سالیانه بنیاد مستضعفان مرتبط با طرح‌های عمران، آبادانی و توانمندسازی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در مناطق محروم است. این هزینه‌ها شامل، کمک به تجهیز بیمارستان ۳۲ تخت خوابی قلعه گنج، احداث مجتمع دامپروری با طرفیت سه هزار راس دام در قلعه گنج، احداث کارخانه رب گوجه فرنگی با پرداخت وام به بخش خصوصی، کارخانه روغن کنجد و احیا معادن منطقه قلعه گنج استان کرمان و ... است.

در این گزارش تاکید شده که با توجه به اثرات ارزشمند و موثر اجرای طرح «پیشرفت و آبادانی قلعه گنج»، تجارب این طرح موفق در توانمندسازی مناطق دیگر از جمله شهرستان‌های لنده و چالدران استفاده خواهد شد.

برای سال ۹۶ و در راستای منویات مقام معظم رهبری و با تایید هیات امنای بنیاد مستضعفان در اجرای طرح حمایتی اهدای اسناد املاک علوی به واجدان شرایط و محرومان مناطق کم برخوردار کشور طی سال‌های ۱۳۹۵، ۱۳۹۴ و ۱۳۹۶ تعداد ۶۵ هزار و ۹۴۸ فقره قرارداد واگذاری املاک بنیاد منعقد شد که ۹۸.۵ درصد به صورت رایگان به گیرندگان واگذار شده است.

حسابرسی بنیاد

در مورد حسابرسی از بنیاد نیز می‌توان گفت: از تعداد ۱۷۹ شرکت در سال ۹۶ که گزارش حسابرسی آن‌ها اخذ شده، تعداد ۱۵۱ شرکت اظهار نظر «مقبول» حسابرس را دریافت کرده اند که گروه بنیاد از این بابت، در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. بنیاد فاقد شرکت با اظهار نظر مردود یا عدم اظهار نظر بوده است.

در جلسه مجمع، نظر حسابرسان قانونی نیز اینگونه قرائت شد: به نظر این موسسه، صورت‌های مالی یاد شده، وضعیت مالی گروه و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۶ و عملکرد مالی و جریان‌های نقدی گروه و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور، از تمام جنبه‌های با اهمیت، طبق استاندارد‌های حسابداری، به نحو مطلوب نشان می‌دهد و گزارش حسابرسی بنیاد فاقد بند حسابرسی و بازرس قانونی بوده و اظهارنظر مقبول گزارش حسابرس در مورد آن اعلام می‌شود.

پرداخت مالیات در بنیاد

بنیاد در بخش پرداخت «مالیات» نیز عملکرد شفافی را داشته است. بر اساس سوابق پرداخت مالیاتی، طی سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵، بنیاد مستضعفان در مجموع بیش از ۴۷۰۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده است. مجموع پرداخت مالیاتی سالانه که از ۴۳۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ به رقم بیش از ۹ هزار و ۹۰۲ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵ بالغ شده و نشان از تعهد و تاکید بنیاد بر قانونمندی و انجام تعهدات مالی بر اساس قوانین و مقررات مصوب است.

این رویه در سال ۱۳۹۶ نیز ادامه داشته است به طوری که بر اساس گزارش‌های حسابرسی، در این سال مالیات بنیاد مستضعفان بیش ۱۰ هزار و ۴۹۲ میلیارد ریال محاسبه شده که بر اساس قوانین تا مهلت مقرر قانونی پرداخت و مفاصا حساب دریافت می‌شود.

نظر هیأت امنای بنیاد و معاونت نظارت حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری

درجریان برگزاری جلسه مجمع هر یک از اعضای هیات امنا به طرح دیدگاه‌های خود در مورد این گزارش و عملکرد بنیاد پرداختند.

در همین زمینه، میرمحمدی عضو هیأت امنای بنیاد و رییس مجمع، در بخشی از سخنان خود تأکید کرد: اقدامات خوبی در جهت واگذاری املاک بنیاد علوی انجام شد وکه باعث بالا بردن سرمایه اجتماعی بنیاد و نهاد‌ها در جامعه شده و آثار آن در حافظه تاریخی می‌ماند. حدود ۶۶ هزار خانواده در نقاط مختلف کشور و با قومیت‌های مختلف تا شهریورماه ۱۳۹۷ تعیین تکلیف شده اند و این خیلی مهم است که نشان می‌دهد سرمایه اجتماعی مهمی ایجاد شده است.

دکتر ایروانی معاونت نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری نیز در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: بنیاد در تصویرسازی از خود در رسانه‌ها خوب شروع و عمل کرده است و باید در سیاست‌های رسانه ای، شاخص‌های موجود را با یک تصویر واقعی به جامعه ارایه کند و این یکی از نیاز‌های اساسی ماست. وظیفه‌ای که رسالت اصلی آن بر دوش خود سیستم بنیاد مستضعفان است.

وی اشاره‌ای هم به تاکید بنیاد برمقابله با هرگونه پولشویی در بخش‌های مختلف آن داشته و گفت: در ارتباط با ماده ۳۳ دستورالعمل اجرایی مبارزه با پولشویی، نکته مهمی وجود دارد که در بنیاد با این همه گستردگی به خوبی رعایت شده است.

وی تصریح کرد: اجرای این ماده در بنیاد اهمیت بیشتری نسبت به یک نهاد فرهنگی کوچک دارد؛ بنابراین اجرای این بند به خاطر فضاسازی‌هایی که می‌شود بسیار مهم است که خوشبختانه هم اینک به خوبی و با قاطعیت و جدیت از سوی بنیاد مستضعفان دنبال می‌شود.
منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار