گوناگون

دانشمندان شواهد آدم‌خواری در دوران یخبندان را در غار ماسژیسکا پیدا کردند

دانشمندان شواهد آدم‌خواری در دوران یخبندان را در غار ماسژیسکا پیدا کردند

محققان با بررسی استخوان‌های کشف‌شده در غار ماسژیسکا واقع در جنوب لهستان، شواهد جدیدی از آدم‌خواری در میان انسان‌های ماقبل تاریخ پیدا کرده‌اند. این استخوان‌ها که به حدود ۱۸ هزار سال پیش تعلق دارند، نشان‌دهنده بریدگی‌ها و شکستگی‌های عمدی هستند که به احتمال زیاد برای دسترسی به مغز و مغز استخوان قربانیان انجام شده‌اند.

به گزارش پارسینه، نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که تقریباً ۷۰ درصد از این استخوان‌ها دارای علائم دستکاری انسانی هستند که شامل بریدگی‌ها و شکستگی‌های عمدی می‌شود. محققان بر این باورند که این آدم‌خواری به دلیل کمبود منابع غذایی در دوران آخرین عصر یخبندان انجام می‌شده، زیرا مغز و مغز استخوان از مغذی‌ترین قسمت‌های بدن به حساب می‌آیند.

در این مطالعه که در نشریه Scientific Reports منتشر شده است، پژوهشگران از تکنیک‌های پیشرفته میکروسکوپی برای تجزیه و تحلیل ۶۳ قطعه استخوان انسانی متعلق به دوره ماگدالنی (حدود ۱۸ هزار سال پیش) استفاده کرده‌اند. فرانچسک مارژینِداس، پژوهشگر اصلی این تحقیق، اعلام کرد که شواهد نشان می‌دهند این اجساد پس از مرگ برای تغذیه استفاده شده‌اند و این دستکاری‌ها بخشی از آیین تدفینی نبوده‌اند.

حدود ۶۸ درصد از استخوان‌های بررسی‌شده دارای بریدگی‌ها و شکستگی‌های عمدی هستند که نشان می‌دهند پس از مرگ، این استخوان‌ها به‌طور عمدی برای دسترسی به بافت‌های مغذی بدن بریده و شکسته شده‌اند. محققان معتقدند که این عمل احتمالاً به دلیل قحطی، خشونت‌های بین‌گروهی یا رقابت برای منابع محدود صورت گرفته است. شواهد قبلی از آدم‌خواری در اروپا به حدود ۸۰۰ هزار سال پیش در اسپانیا بازمی‌گردد.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که آدم‌خواری معمولاً بلافاصله پس از مرگ انجام می‌شده و بیشتر بر قسمت‌های مغذی بدن متمرکز بوده است. محققان این عمل را به احتمال زیاد به‌عنوان اقدامی برای بقا و تأمین منابع غذایی ضروری، نه آیین مذهبی، تفسیر کرده‌اند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار