ترس رژیم صهیونیستی از مزیتهای خاص موشک های بالستیک ایرانی
عملیات موفقیتآمیز «وعده صادق ۲» ازسوی نیروهایمسلح ایران علیه اهداف نظامی در سرزمینهای اشغالی همچنان اصلیترین سوژه تحلیل رسانهها و اندیشکدههای بینالمللی است و تحلیلگران معتقدند ایران از توان راهبردی خود برای مقابله با تلآویو اطمینانخاطر دارد.
به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین، ضربه سهشنبه شب موشکهای بالستیک به اهداف نظامی در سرزمینهای اشغالی اگرچه در نخستین روزها با انکار محور عبری – غربی مواجه شد، اما با انتشار تصاویر و شواهد غیرقابل انکار از آسیبهای وارد آمده بر پایگاههای هوایی رژیمصهیونیستی، اکنون چارهای جز اعتراف به توان راهبردی جمهوریاسلامی برای مقابله موثر با شرارتهای فزاینده تلآویو برای تحلیلگران غربی باقی نماندهاست.
براین اساس هم بود که «ست جی. فرانتزمن»، از کارشناسان بنیاد «دفاع از دموکراسیها»، بهعنوان یکی از تندروترین نهادهای ضدایرانی فعال در آمریکا، طی گزارشی که در پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» منتشر شد، تاکید کرد که «ایران معتقد است قویتر از گذشته بوده و آماده مقابله با اسرائیل است».
در این گزارش با اشاره به حمله اول اکتبر ایران به اهدافی در سرزمینهای اشغالی با ۱۸۱ موشک بالستیک، آمدهاست: «ایران با این تاکید که در صورت واکنش اسرائیل، کوبندهتر و قویتر حمله خواهد کرد، تلاش کرده از واکنش اسرائیل جلوگیری کند». فرانتزمن با طرح این ادعا که «اسرائیل تاکید کرده نسبت به حمله آوریل گذشته که با حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک انجام شد، پاسخ سختتری به ایران خواهد داد»، معتقد است: «ایران در یک سال گذشته در حال آزمایش اسرائیل بودهاست. جمهوریاسلامی طی یک دهه گذشته، تواناییهای خود را برای ضربه زدن به اسرائیل افزایش دادهاست».
گسترش زرادخانه موشکهای بالستیک ایران
این گزارش در ادامه با اشاره به اینکه ایران طی یک دهه گذشته زرادخانه موشکهای بالستیک خود را گسترش داده و «برد» و «دقت» آن را بهبود بخشیدهاست، افزودهاست: «ایران همچنین در بخش پهپادهای انتحاری نیز سرمایهگذاری کرده و فناوری موشکی و پهپادی خود را به نمایندگانی در منطقه، مانند حوثیها در یمن، حشدالشعبی در عراق و حزبالله در لبنان صادر کردهاست».
فرانتزمن با اشاره به تبعات توسعه توانمندیهای راهبردی ایران برای آمریکا، تاکید میکند که آمریکا و متحدانش در مقابله با اقدامهای ایران و متحدانش در سطح منطقه ناموفق بودهاند و تاکنون صدها بار نیروها و افراد آمریکایی در سطح منطقه ازسوی همپیمانان ایران مورد حمله قرار گرفتهاند.
در ادامه این گزارش ضمن طرح این ادعا که «تهدید اسرائیل هدفی بلندمدت برای ایران بوده»، آمده است: «در طول سالهای گذشته، ایران بهدنبال تقویت نیروهای نیابتی و مسلح کردن آنها به سلاحهای دوربرد و دقیق بودهاست. بهعنوانمثال، حماس، که در سال ۲۰۰۱ توسعه موشکهای کوچک را آغاز کرد، به کمک ایران برد موشکهای خود را افزایش داد تا به اکثر مراکز حساس اسرائیل برسد».
ایران، قویتر از گذشته
فرانتزمن با طرح این ادعا که حزبالله لبنان زرادخانه موشکهای خود را از حدود ۱۵ هزار فروند در سال ۲۰۰۶(جنگ ۳۳ روزه) امروز به حدود ۱۵۰ هزار فروند افزایش دادهاست، ادامه دادهاست: «ایران در چند سال اخیر در تقویت تدریجی ظرفیتهای گروههای متحد خود و نزدیکتر کردن آنها به اسرائیل با اطمینان عمل کرده است. در طول جنگ با داعش، کوشید از انتقال تسلیحات ایران به حزبالله جلوگیری کند؛ هزاران حمله انجام داد، اما ایران به حرکت خود ادامه داد و تسلیحات را از طریق «البوکمال» سوریه به لبنان منتقل کرد. در حالی که ارتش اسرائیل مشغول صحبت درباره تهدیدهای ایران بود، جمهوریاسلامی با جابهجایی مهرههای خود به سرعت به سمت مرزهای اسرائیل حرکت میکرد».
نویسنده این گزارش در ادامه با تاکید بر اینکه «ایران احساس میکند بیش از هر زمان دیگری برای مقابله مستقیم با اسرائیل آماده است»، معتقد است: «ایران احساس میکند کشورهای حوزه خلیجفارس به دلیل ترس از اینکه ممکن است خود درگیر شوند، با اقدامهای تهران مخالفت نخواهند کرد».
فرانتزمن در نهایت اگرچه حمله موشکی اخیر ایران به اهدافی در سرزمینهای اشغالی را «قمار بزرگ ایران» میداند، اما در عین حال اضافه می کند که «ایران معتقد است قویتر از گذشته بوده و آماده مقابله با اسرائیل است، چراکه غرب نیز ضعیفتر شدهاست».
ارسال نظر