نقل و انتقال دام از علل شیوع تببرفکی
پارسینه: یکی از عوامل اصلی شیوع تببرفکی نقل و انتقال دام است که اگر کنترل شود میزان تلفات به حداقل خواهد رسید.
به گزارش ایسنا، «مسعود امامی یگانه» در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران در بیلهسوار بر ضرورت ترویج صنعت بیمه بین مردم تأکید کرد و گفت: در بحث پیشگیری و جبران خسارتهای احتمالی بهویژه سیل و زلزله صنعت بیمه اماکن مسکونی فرهنگسازی شود.
وی با بیان اینکه مخاطرات طبیعی در همه شاخهها جزو گریزناپذیر قانون طبیعت است، خاطرنشان کرد: در صورت پیشگیری از بلایای احتمالی آن شاهد فواید آن نیز میشویم و این امر زمانی محقق میشود که مدیریت بحران بهدرستی در استان محقق شود و همگان از پیشگیری و پیشبینی بلایای طبیعی آگاه باشند.
امامی پیشبینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی را جزو مهمترین بحثها در مدیریت بحران دانست و گفت: پیشگیری بهعنوان سرآمد بحث مدیریت بحران باید با آموزشهای مفید به کشاورزان، دامدارن و باغداران ارایه شود تا شاهد کمترین تلفات و خسارت جانی و مالی باشیم.
امامی عقد قرارداد و بیمه دستگاههای تراکتور مورد استفاده در آتشسوزی احتمالی مزارع را خواستار شد و گفت: آموزشهای لازم باید از طریق جهاد کشاورزی و دستگاههای ذیربط برای رانندگان تراکتور ارایه شود.
در ادامه دیبا، معاون بهداشت و مقابله با بیماریهای دامی دامپزشکی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: دامپزشکی استان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با گروههای تخصصی بحث واکسینه کردن دام و طیور را بهعنوان راهکار پیشگیرانه از بروز و گسترش بیماریها در اولویت قرار دهد.
وی یکی از عوامل اصلی شیوع تب برفکی را نقل و انتقال دام دانست که اگر کنترل شود میزان تلفات به حداقل میرسد و واکسیناسیون کردن دام فقط برای کنترل شدت شیوع بیماری است.
دیبا با اشاره به اینکه مرحله جدید واکسیناسیون تببرفکی در کشور از 20 اردیبهشت آغاز میشود، خاطرنشان کرد: دامداران پیش از کوچ باید نسبت به واکسینه کردن دامهای خود اقدام کنند و یک هفته پس از واکسیناسیون اقدام به کوچ و نقل و مکان دامهای خود اقدام کنند.
معاون بهداشت و مقابله با بیماریهای دامی دامپزشکی استان اردبیل گفت: اردبیل یکی از استانهای فعال در زمینه پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در کشور بوده و خوشبختانه نسبت به استانهای همجوار تلفات به نسبت کمتری در این استان اتفاق افتاده است.
«آرام حلیم» فرماندار بیلهسوار هم گفت: تمهیدات لازم برای مقابله با خطرات احتمالی آتشسوزی مزارع در این شهرستان اتخاذ شده و 35 دستگاه تراکتور در هفت نقطه از شهرستان مستقر خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای تکمیل تصفیهخانه شهر بیلهسوار سه میلیارد ریال نیاز است، خاطرنشان کرد: با همکاری مدیریت بحران استان و امور آب و فاضلاب شهری استان این مبلغ قرار است تأمین و این تصفیهخانه هفته دولت امسال افتتاح شود.
فرماندار بیلهسوار تأمین خرید ژنراتور برق برای فرمانداری، خرید تانکر سیار برای جهاد کشاورزی و امور آب روستایی، تامین اعتبار لازم برای پوشش کانال جعفرآباد و نیز مهار آبهای سطحی شهر جعفرآباد مغان را خواستار شد.
وی همچنین در زمینه مقابله با بیماری تببرفکی در شهرستان افزود: خرید دام از خارج از شهرستان و جابجایی دام در مناطق مختلف میتواند باعث آلودگی دام سنگین و سبک به این بیماری شود و دامداران در این زمینه باید با همکاری دامپزشکی شهرستان و جهاد کشاورزی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
«علی دولتی مهر»، مدیرکل هواشناسی استان اردبیل نیز از تدوین سند هواشناسی کشت گندم در این استان برای افزایش بهرهوری این محصول با اتکا به اطلاعات هواشناسی خبر داد و گفت: امروزه هواشناسی بهصورت کاربردی دنبال میشود و نقش مهمی در ارتباط با آگاهی رساندن به کشاورزان برعهده دارد.
وی افزود: پارسال 413 میلیمتر بارندگی در بیلهسوار گزارش شده که نسبت به دوره آماری 10درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر