گوناگون

هدف از تغییر استانداران در روزهای پایانی دولت دهم چیست؟

هدف از تغییر استانداران در روزهای پایانی دولت دهم چیست؟

پارسینه: تغییرات طوفانی در استانداری ها در دولت های نهم و دهم سابقه‌ای دیرینه دارد .

پارسینه- گروه سیاسی : تغییرات طوفانی در استانداری ها در دولت های نهم و دهم سابقه‌ای دیرینه دارد .تغییراتی که علاوه بر شائبه سیاسی بودن و انتخاباتی بودن آنها ،به دلیل ایجاد بی ثباتی در مدیریت اجرایی، استان های کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده و به یکی از دغدغه های فکری سیاسیون تبدیل شده است.

به گفته منتقدان، رویکرد آزمون و خطایی که دولت در نصب افراد برای مشاغل و جایگاه‎‎های مدیریتی و راهبردی استان‎ها در پیش گرفته است، ضربه‎‎های اساسی را به توسعه و بازسازی استان‎ها، خصوصا در مناطق دورافتاده و محروم وارد می‎کند.



بخصوص آنکه در یک سال باقیمانده از عمر دولت احمدی نژاد بار دیگر قطار این تغییرات به راه افتاده و بعد از تغییر استاندارخراسان شمالی و قم و خراسان رضوی، در روزهای گذشته نوبت استاندار کرمانشاه بود که با حکم وزارت کشور برکنار شود.

در جلسه یکشنبه هیات دولت، «حجت‌الله دمیاد» به عنوان استاندار جدید کرمانشاه انتخاب شد. دمیاد پیش‌تر مدیرکل امنیتی وزارت کشور و معاون سیاسی،امنیتی استانداری کرمانشاه بود و سابقه فعالیت در نهاد ریاست‌جمهوری را هم در کارنامه‌اش دارد.سابقه ای که شائبه نزدیک بودن او به حلقه یاران نزدیک به دولت را بیشتر می کند.

جالب اینجاست که وقتی در اوایل پاییزتغییر استانداران شدت گرفت، مصطفی محمدنجار وزیر کشوردر پاسخ به به سوال یکی از نماینده‌های مجلس که در رابطه با دلیل جابه‌جایی‌های استانداران پرسیده بود،گفت: «نقشی در تغییر استانداران ندارم»!

به نظر می‌رسد در ماه‌های پایانی دولت تمامی تحرکات انتخاباتی استانداران از سوی دولت رصد می‌شود و استانداری که کوچک‌ترین زاویه‌ای با اهداف دولت پیدا کند، جابه‌جا می‌شود.

در هر حال بازار حرف و حدیث درباره این مسئله اما همچنان داغ است ،برخی شائبه انتخاباتی بودن این عزل و نصب ها را مطرح می کنند که البته با توجه به نزدیک بودن پایان حیات دولت دهم چندان دور از ذهن نیست و مخالفت دولتی ها با تغییر مجری انتخابات نیز تا حدی این مساله را اثبات می کند.

برخی نیز منشا این تغییرات را جایی بیرون از وزارت کشور و در حوالی نهاد ریاست جمهوری می دانند و حلقه انحرافی را مقصر درجه یک این تغییرات معرفی می کنند و مععتقدند جریان انحرافی برای رسیدن به قدرت در انتخابات پیش رو ساز تغییر استانداران را کوک می کند و می نوازد.

تغییر استانداران هر چند همواره با اعتراض سیاسیون و حتی ائمه جمعه همراه بوده است و گاهی باعث زمزمه استیضاح و سوال از وزیر کشور هم شده است اما در هر حال دولت همواره به این تغییرات ادامه می دهد و هر چه زمان انتخابات نزدیک تر می شود، تغییر استانداران بیشتر و بیشتر رنگ و بوی سیاسی به خود می گیرد چرا که مجری انتخابات عملا وزارت کشور و استانداری ها هستند و با توجه به سابقه نه چندان درخشان حلقه یاران نزدیک به دولت، سیاسی بودن این تغییرات دور از ذهن نخواهد بود.

گفتنی است، با این جابه‌جایی اخیردر استان کرمانشاه، آمار تغییر استانداران توسط احمدی‌نژاد از دولت نهم تاکنون به رقم 91 رسیده است.

در دولت نهم استانداران با 49 تعویض پست مواجه بودند. با روی کار آمدن دولت دهم و ادامه تعویض استانداران دامنه تغییرات گسترده شد. استانداران هشت استان قم، خراسان شمالی، همدان، سیستان و بلوچستان، گیلان، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل و بوشهر تغییر کردندو بعد از آن استاندار خراسان جنوبی تغییر کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار