گوناگون

پیاده‌روی سلامت روان را تضمین می‌کند؟

پارسینه: پیاده‌روی به عنوان یک درمان طبیعی، ساده و مقرون به صرفه، یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با استرس، بی‌خوابی، اضطراب، افسردگی و حتی اعتیاد است.

با اثرات مثبت پیاده‌روی بیشتر آشنا شوید:

افزایش اعتماد به نفس: ورزش‌های هوازی مانند دویدن و پیاده‌روی با افزایش حجم عضلات و بهبود وضعیت استقامت بدن، منجر به افزایش اعتماد به نفس می‌شوند.

بهبود وضعیت خواب: یکی از مزایای پیاده‌روی منظم، بهبود چرخه خواب و بیداری است؛ آنهم از طریق کاهش سطح استرس.

افزایش تمرکز: مطالعه‌ای نشان داده است که زنانی که معادل یک ساعت و نیم در طول هفته پیاده روی داشتند، عملکرد ذهنی بهتری را در مقایسه با زنانی که کمتر از ۴۰ دقیقه در طول هفته پیاده روی داشتند نشان دادند.

کاهش استرس : تحقیقات ارتباط قوی میان فشار روحی و ورزش و از جمله پیاده روی را ثابت کرده است به این گونه که ورزش موجب کاهش پاسخ به فشار روحی، کاهش دوره نقاهت پس از دریافت استرس و کم شدن آسیب پذیری فرد نسبت به بیماری‌های ناشی از فشار روحی می‌شود. فعالیت ورزشی، به ویژه پیاده روی شیوه فوق العاده موثری برای برطرف کردن فشار روحی است.

کاهش علائم افسردگی: مطالعات متعددی این نکته را ثابت کرده اند که ورزش‌های منظم قلبی مانند دویدن و پیاده روی می‌توانند نشانه‌های افسردگی را کاهش دهند. برخی از انواع افسردگی به دلیل کمبود انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین ایجاد می‌شود و این در حالی است که انجام پیاده روی مستمر خود باعث افزایش ترشح این انتقال دهنده‌ها و بهبود خلق و خوی خواهد شد. ضمنا پیاده روی باعث آزاد شدن آندورفین در بدن می‌شود که خود یک ضد افسردگی طبیعی محسوب می‌شود.

کاهش اضطراب: به گفته محققان شرکت در فعالیت‌های هوازی منظم منجر به کاهش سطح هورمون‌های مرتبط با اضطراب در بدن می‌شود ضمن این که به تثبیت خلق و خوی نیز کمک می‌کند. حتی ۵ دقیقه ورزش ایروبیک می‌تواند اثرات ضد اضطراب داشته باشد.

منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار