کمبود این ماده غذایی جنين را خنگ ميکند
پارسینه: اگر شما هم دوران بارداري را ميگذرانيد بهتر است در تغذيه خود دقت لازم را داشته باشيد تا از انواع مواد غذايي به ميزان کافي مصرف کنيد.
اغلب زنان باردار به علت ويارها و مشکلات گوارشي ممکن است در بارداري تغذيه خوبي نداشته باشند و دچار کمبود مواد غذايي لازم براي خود و جنينشان شوند.
نمونه اش هم کمبود يد است که محققان به تازگي اعلام کردهاند ميتواند باعث مشکلاتي در آينده فرزندان شما ايجاد کند.
اين محققان متوجه شدهاند کمبود خفيف تا متوسط يد در بارداري ميتواند در تکامل مغز کودک در دراز مدت اثر منفي داشته باشد.
چنين کودکاني ممکن است در سالهاي بعد دچار اختلال در مهارتهاي خواندن و صحبت کردن شده و نسبت به همسالان خود، آي- کيوي کمتري داشته باشند.
اين محققان معتقدند با اين تحقيق اهميت مصرف يد کافي در اوايل بارداري بيشتر مشخص ميشود.
همانطور که ميدانيد يد براي توليد هورمون غده تيروييد ضروروي است و اين هورمون در تکامل مغز جنين نقش مهمي دارد. سازمان جهاني بهداشت اعلام کرده که نسبت ميزان يد به کراتينين بايد 150 ميکروگرم در هر گرم يا بيشتر باشد تا کافي بوده باشد.
بررسي نمونه ادرار خانمهاي باردار در 3 ماهه اول بارداري در بريستول انگليس نشان داده که تنها دو سوم مادران از يد کافي برخوردار بودهاند و با پيگيري مشخص شد فرزندان کساني که يد کافي ندارند در 8-9 سالگي دچار مشکلاتي در مهارت خواندن و دريافت مطلب شده و هوش کلامي کمتري دارند.
و هر چه ميزان يد در بارداري کمتر بوده باشد ميزان افت هوش و ناتواني خواندن بيشتر ميشود. مادران باردار ميتوانند با مصرف لبنيات و غذاهاي دريايي کافي ميزان يد مورد نياز خود و جنينشان را فراهم کنند.
بد نيست بدانيد هر فنجان ماست ساده حدود 75 ميکروگرم و يک فنجان شير کم چرب حدود 56 ميکروگرم يد دارد. در ضمن ميزان يد در مقدار مساوي ماهي کمي بيشتر از لبنيات است.
منبع:اطلاعات
ارسال نظر