گوناگون

راهکارهای علمی برای کاهش وزن مطلوب

راهکارهای علمی برای کاهش وزن مطلوب

پارسینه: دانشمندان از جنبه علمی برخی عادات غذایی رایج در میان مردم برای کاهش وزن را به اثبات رسانده اند.

امروزه با صنعتی شدن جوامع و پشت میز نشینی، چاقی به یکی از معضلات اصلی سلامت انسان‌ها تبدیل شده است. همزمان با پیشرفت علم، بسیاری از مردم از توصیه‌های احمقانه‌ای برای لاغری تبعیت می‌کنند که هیچ پشتوانه علمی ندارد.

با این حال، دانشمندان طی سالیان مختلف برخی روش‌های رایجی که در میان مردم برای لاغری وجود دارد را به صورت علمی اثبات کرده اند. مهمترین این راهکار‌ها برای کاهش وزن شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- نوشیدن آب به ویژه پیش از وعده‌های غذایی

بسیاری از مردم برای کاهش وزن پیش از خوردن غذا آب می‌نوشند. تحقیقات نشان داده است این اقدام روشی موثر و علمی است. نوشیدن آب باعث افزایش ۲۴ تا ۳۰ درصدی متابولیسم (سوخت و ساز بدن) تا ۹۰ دقیقه پس از آن شده و نیز سبب مصرف میزان بیشتری کالری می‌شود. یک مطالعه نشان داده است نوشیدن نیم لیتر آب پیش از وعده‌های غذایی به میزان ۴۴ درصد بیشتر می‌تواند به کاهش وزن افراد کمک کند.

۲- خوردن تخم مرغ برای صبحانه

خوردن تخم مرغ کامل (زرده و سفیده) در وعده صبحانه می‌تواند فواید بی شماری داشته باشد که یکی از آن کاهش وزن است. مطالعات نشان داده است داشتن یک صبحانه غنی شامل تخم مرغ می‌تواند باعث کاهش مصرف کالری فرد در ۳۶ ساعت آینده شود. این موضوع می‌تواند باعث کاهش وزن و چربی‌های بدن شود.

۳ - نوشیدن قهوه

نوشیدن قهوه به ویژه قهوه تلخ به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های فراوان می‌تواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد. مطالعات نشان داده است کافئین موجود در قهوه به میزان ۳ تا ۱۱ درصد متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث تشدید سوختن چربی‌ها به میزان ۱۰ تا ۲۹ درصد می‌شود.

علمی‌ترین راهکار‌ها برای کاهش وزن

۴- نوشیدن چای سبز

نوشیدن چای سبز و قهوه نیز فواید بی شماری دارد که یکی از مهمترین آن‌ها کاهش وزن است. اگر چه چای سبز به اندازه قهوه دارای کافئین نیست، اما این چای سرشار از آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی به نام کاتچین است که به صورت هم افزا با قهوه شدت سوختن چربی‌ها در بدن را تشدید می‌کند.

۵- قطع مصرف مواد غذایی حاوی شکر

متاسفانه بسیاری از مواد غذایی که امروزه مصرف می‌کنیم حاوی شکر افزوده شده هستند. مطالعات نشان داده است مصرف مواد غذایی حاوی شکر و به طور کلی فروکتوز‌های افزوده شده ارتباط مستقیمی با خطر چاقی، ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی دارد.

۶ - مصرف کمتر کربوهیدرات‌های تصفیه شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده به سرعت می‌تواند باعث افزایش قند خون شود. همین امر خطر چاقی و بیماری‌هایی مانند دیابت در فرد را افزایش می‌دهند. توصیه می‌شود به جای کربوهیدرات‌های تصفیه شده، از کربوهیدرات‌ها به صورت طبیعی و با فیبر آن استفاده شود. نان‌های سبوس دار، ماکارانی و پاستای تهیه شده از آرد کامل و برنج قهوه‌ای از کربوهیدرات‌های مناسب برای گنجاندن در رژیم غذایی محسوب می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار