گوناگون

ايران‌هراسي، يكي از ۳ ابزار دشمن از ديدگاه رهبری

پارسینه: پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، با استناد به سخنان رهبر انقلاب اسلامي درباره ۳ ابزار فعال دشمني آمريكا و نظام سلطه با جمهوري اسلامي و خدعه آمريكا پس از برجام، گزارش تحليلي نشريه‌ خط حزب‌الله را منتشر كرد.

رهبر انقلاب اسلامي در سخنان ابتداي سال خود در حرم رضوي «نفوذ»،«تحريم» و «ايران‌هراسي» را ۳ ابزار فعال دشمني آمريكا و نظام سلطه با جمهوري اسلامي برشمردند. حالا پس از كليدواژه نفوذ كه رد آن را در قريب به اتفاق بيانات نيمه دوم سال ۹۴ مي توان يافت و هم چنين تحريم كه ايشان در سخنراني نوروزي امسال مفصلا به آن پرداختند، در ديدار كارگران به ضلع سوم سه‌گانه آمريكايي اين روزهاي پس از برجام مي‌پردازند: «ايران‌هراسي» ايران هراسي البته ابزار جديدي بر عليه جمهوري اسلامي نيست و شايد قدمتي به اندازه عمر جمهوري اسلامي ايران دارد. «دستگاه‌هاي تبليغاتي و سياسي دشمنان ملّت ايران تكيه‌ي خودشان را گذاشتند بر ايجاد ايران‌هراسي -بعضي‌ها اسلام‌هراسي، بعضي‌ها ايران‌هراسي- [امّا] محبوبيّت ملّت ايران در ميان ملّت‌هاي دنيا بيشتر شد.»(۱۳۹۲/۱۱/۱۹)

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، رويكرد ايران هراسي عليه ملت ايران، تا اين اواخر كشورهاي همسايه، ملت هاي منطقه و افكار عمومي دنيا را نشانه رفته بود؛ اما گويا اين ابزار كهنه متناسب با فضاي بين‌المللي پس از برجام به‌روز شده و دو كاركرد، دو مخاطب و دو هدف جديد پيدا كرده است.

* ايران هراسي براي براي بي‌اثر كردن توافق كاغذي
۱. مخاطب اوليه‌‌ي اين ابزار جديد بانك‌ها، موسسات مالي بين‌المللي، سرمايه‌گذاران خارجي و دولت‌هاي طرف حساب با ايران هستند. آنها پس از برجام و بر روي كاغذ بايد بتوانند با ايران مبادلات مالي و تجاري خود را از سر بگيرند اما با عمليات تبليغي و ديپلماتيك آمريكايي‌ها مواجه‌اند كه ايران را «نا امن» جلوه مي‌دهند. «روي كاغذ مي‌نويسند كه بروند بانك‌ها با ايران معامله كنند -كه اين روي كاغذ است و ارزشي ندارد- امّا در عمل جوري در دل بانك‌ها هراس مي‌اندازند كه آنها نزديك نيايند؛ ايران‌هراسي. مي‌گويد كه ايران يك كشور تروريست است و ما ممكن است مثلاً به‌خاطر روش‌هاي تروريستي [اين] كشور، ايران را تحريم كنيم؛ خب، معناي اين چيست؟ اين پيام به بانك‌ها است كه حواستان جمع باشد؛ ايران ممكن است تحريم بشود؛ جلو نرويد. روي كاغذ مي‌نويسند: بانك‌ها برويد معامله كنيد، بخشنامه صادر مي‌كنند امّا در عمل كاري مي‌كنند كه بانك جرئت نكند جلو بيايد، سرمايه‌دار خارجي جرئت نكند بيايد سرمايه‌گذاري كند؛ عملاً دارند اين كار را مي‌كنند.»(۱۳۹۵/۰۲/۰۸)

*نسخه مدرن ايجاد خفقان عليه ايران
راهبردي كه برخي رسانه‌هاي آمريكايي هم به آن اعتراف مي‌كنند. پايگاه تحليلي 'لوب‌لاگ' در اين رابطه مي‌نويسد: 'آمريكا مي‌تواند تهديد جلوه‌دادن ايران را به‌عنوان ابزاري براي توقف رشد اقتصادي اين كشور استفاده ‌‌كند. راهبردي كه مقامات ارشد سابق آمريكا بارها بر آن تاكيد كرده‌اند نسخه‌ي مدرن ايجاد خفقان عليه ايران است.' رهبر انقلاب در ديدار كارگران به‌عنوان يكي از مهم‌ترين اقشار چرخه‌ي اقتصادي كشور نقاب از اين خدعه‌ي آمريكايي برمي‌دارند: «طرف -جناب آمريكايي- مي‌گويد كه علّت اينكه سرمايه‌دارها و سرمايه‌گذارها نمي‌آيند در ايران سرمايه‌گذاري كنند اوضاع داخلي ايران است؛ اوضاع داخلي ايران چه‌اش است؟ در اين منطقه امن‌تر از ايران كجا است؟ خود آمريكا امن‌تر از اينجا است؟... [ايران]، كشوري امن، كشوري متّحد.»

*سرمايه‌گذار را مي‌ترسانند تا نزديك ايران نشود
آمريكايي‌ها اين راهبرد را يكي از طريق ناامن جلوه دادن فضاي داخلي ايران و ديگر با القاي اين مسئله كه نظام و چهارچوب تحريم‌ها باقي مانده و بنابراين هرزماني ممكن است همه‌ي تحريم‌ها به بهانه‌هاي واهي چون حقوق‌بشر يا تروريسم بازگردد، دنبال مي‌كنند. پيام اين اظهارات براي سرمايه‌گذار خارجي چه مي‌تواند باشد؟ «وقتي مسئول آمريكايي مي‌گويد كه نظام تحريم‌هاي ضدّ ايراني از بين نرفته است، معنايش چيست؟ معنايش اين است كه سرمايه‌گذار خارجي بترسد و نزديك نيايد؛ اين‌ها دارند ايران‌هراسي راه مي‌اندازند. با صراحت دارند مردم را از ايران مي‌ترسانند براي اينكه كسي نزديك نشود؛ اين دشمن ما است.»(۱۳۹۵/۰۲/۰۸)

* صداي اعتراض شركا هم در آمده است
اتفاقي كه باعث اعتراض برخي از شركاي اروپايي آمريكا و يا رسانه‌هاي غربي نيز شده است. ماريتژه شاك، از مقامات پارلمان اروپا مي‌گويد: 'اروپا به گروگان سياست آمريكا تبديل شده است. ما براي دستيابي به موافقتنامه‌اي هسته‌اي مذاكره كرديم اما اكنون آمريكا بر سر راه اجراي آن مانع تراشي مي‌كند. ' نشريه اكونوميست هم مي‌نويسد: 'به‌نظر مي‌آيد وزارت خزانه‌داري آمريكا قادر نيست معيارهايي تعريف كند تا بر اساس آن ايران بار ديگر به نظام مالي واشنگتن دسترسي داشته باشد و همين مسأله سرمايه‌گذاري در ايران را سخت كرده است. وزارت خزانه‌داري آمريكا از سال ۲۰۰۹ تاكنون كساني را كه با ايران تعاملات مالي داشته‌اند حدود ۱۴ ميليارد دلار جريمه كرده است. '

* بازنمايي دروغين يك دوراهي بر سر راه ملت ايران
۲. اما هدف دوم خدعه‌ي جديد آمريكايي‌ها در فضاي پس از برجام چيست و مخاطب اصلي آن چه كساني هستند؟ آيا اين سياست شيطان مخاطبان داخلي هم خواهد داشت؟ رهبر حكيم انقلاب به اين سوال هم در سخنان نوروزي خود پاسخ گفتنه‌اند. «آن سياستي كه مورد نظر آنها است اين است كه وانمود كنند ملّت ايران بر سر يك دوراهي قرار دارد و چاره‌اي ندارد جز اينكه يكي از اين دو راه را انتخاب كند. آن دوراهي عبارت است از اينكه يا بايد با آمريكا كنار بيايند، يا بايد به‌طور دائم فشارهاي آمريكا و مشكلات ناشي از آن را تحمّل كنند؛ اين چيزي است كه آنها مي‌خواهند... اينها مي‌خواهند اين را به‌صورت يك گفتماني در بين نخبگان جامعه ترويج كنند و بتدريج آن را در ميان مردم و افكار عمومي سرريز كنند. در داخل كشور و خارج كشور، اين فكر را دارند ترويج مي‌كنند ... البتّه در داخل هم همين‌طور كه عرض كرديم، كساني هستند كه اين فكر را قبول دارند و قبول كرده‌اند و تلاش مي‌كنند كه آن را به ديگران هم بقبولانند.»(۱۳۹۵/۰۱/۰۱)

* اين توافق كافي نيست!
هدف از بازنشاندن اين تفكر در ذهن مخاطب داخلي چيست؟ «درست توجّه كنيد تا من توضيح بدهم؛ من حرف طرف مقابل را بگويم... مي‌گويد ايران داراي ظرفيت‌هاي فراوان اقتصادي است و هدف از توافق هسته‌اي اين بود كه كشور ايران بتواند از اين ظرفيت‌ها استفاده كند؛ خب، اين توافق انجام گرفت لكن اين توافق كافي نيست و مسائل ديگري هم هست كه در آنها هم بايستي ملّت ايران، دولت ايران، مسئولين ايران تصميم بگيرند و اقدام بكنند؛ مثلاً فرض بفرماييد امروز در منطقه‌ي غرب آسيا -يعني همين منطقه‌اي كه غربي‌ها به آن مي‌گويند خاورميانه- جنجال‌ها و آشفتگي‌هاي بسياري هست؛ خب، اين مشكل براي كلّ منطقه است و اگر مي‌خواهيد كشور شما از اين مشكل نجات پيدا كند، بايد سعي كنيد اين جنجال‌ها فرو بنشيند. چه‌كار كنيم؟ با آمريكا همكاري كنيم، همفكري كنيم، جلسه كنيم، بنشينيم، گفت‌وگو كنيم و يك مدلي را طبق ميل آمريكايي‌ها يا طبق توافق آمريكايي‌ها انتخاب كنيم.»(۱۳۹۵/۰۱/۰۱) راهبردي كه بنجامين رودز، دستيار اوباما به صراحت بر آن تاكيد مي‌كند: 'ايران كشوري يكدست نيست. در نظام ايران، عناصري هستند كه از نبرد و كشمكش بيشتر منتفع مي‌شوند و عناصري هم هستند كه طرفدار مذاكره هستند. از نگاه امريكايي‌ها، راه‌حل مشكلات در پذيرفتن همه‌ي شرايط آنان است حتي بعد از توافق.'

*راز «تأييد مشروط» برجام از سوي رهبر انقلاب
حالا بعد از اين فرازونشيب‌هاي ديپلماتيك و رسانه‌اي راز «تأييد مشروط» برجام از سوي رهبر انقلاب و تأكيد ايشان بر الزامات اجرايي آن كه در نامه به رئيس‌جمهور آمده، روشن مي‌شود. آنجا كه به درستي وضعيت اين روزها را پيش‌بيني مي‌كنند: «دولت ايالات آمريكا، در قضيّه‌ي هسته‌اي و نه در هيچ مسئله‌ي ديگري، در برابر ايران رويكردي جز خصومت و اخلال در پيش نگرفته است و در آينده هم بعيد است جز اين روش عمل كند.»(۱۳۹۴/۰۷/۲۹) و در انتها نيز راه‌حل اصلي و واقعي پيش روي ملت را گوشزد مي‌نمايند: «رفع تحريم‌ها هر چند از باب رفع ظلم و احقاق حقوق ملّت ايران كار لازمي است، ليكن گشايش اقتصادي و بهبود معيشت و رفع معضلات كنوني جز با جدّي گرفتن و پيگيري همه‌‌جانبه‌ي اقتصاد مقاومتي ميسّر نخواهد شـد.»(۱۳۹۴/۰۷/۲۹)

به گزارش ايرنا، سي‌امين شماره هفته‌نامه خبري-تبييني خط حزب‌الله با گزارشي ويژه از ديدگاه رهبر انقلاب درخصوص يكي از راهبردهاي سه‌گانه دشمن در مواجه با جمهوري اسلامي ايران در دوران پس از برجام منتشر كرد.


ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار