پایتخت سیاسی و اداری کشور تغییر میکند؟
پارسینه: جلسه شورای ساماندهی مرکز سیاسی و اداری کشور و تمرکز زدایی از تهران ظهر روز دوشنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
به گزارش پارسینه ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در این جلسه با اشاره به مشکلات و مسائل تهران بزرگ و شهرهای اطراف، گفت: حدود یک چهارم جمعیت کشور در تهران بزرگ ساکن هستند و نمیتوان مسائل انباشته شده و مشکلات این میزان از جمعیت را نادیده گرفت و از آن چشم پوشی کرد.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ساماندهی وضعیت فعلی تهران نیازمند مدیریت جامع و یکپارچه است، خاطر نشان کرد: باید تدابیر و راهکارهایی برای حل مشکلات حمل و نقل تهران و شهرهای اطراف آن بیندیشیم و برنامهای قابل اجرا جهت خروج صنایع از شهر به خارج از شهر تدوین کنیم.
وی همچنین با اشاره به تکلیف قانونی برای انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران تصریح کرد: حتی اگر انتقال پایتخت و مرکز سیاسی و اداری کشور به خارج از تهران انجام شود، باز هم از اهمیت و جایگاه تهران کاسته نمیشود و به جهت جمعیت بزرگی که در تهران بزرگ ساکن هستند، ساماندهی تهران باید همچنان در دستور کار و بعنوان یکی از موضوعات و اولویتهای اصلی مدیریت کشور مطرح باشد.
جهانگیری مدیریت شهر بزرگی مانند تهران را در شرایط بحرانی یاد آور شد و تاکید کرد: همواره مدیریت تهران در شرایط بحران احتمالی یکی از دغدغههای اصلی و مهم مسئولان کشور است، بنابراین نمیتوان نسبت به ساماندهی منطقه شهری تهران صرف نظر از اینکه اساساً پایتخت اداری و سیاسی کشور به مکان دیگری منتقل بشود یا نشود، بی تفاوت بود.
در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، نیرو، اطلاعات، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و برخی نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، نماینده وزارت راه و شهرسازی گزارشی از مطالعات انجام شده در خصوص طرح ساماندهی منطقه شهری تهران-کرج ارائه کرد و ضمن تشریح وضع کنونی تهران بزرگ و شبکه سکونتگاههای شهری و روستایی این منطقه، پیشنهاداتی را جهت ساماندهی تهران و برون رفت از مشکلات فعلی این ابرشهر مطرح کرد.
انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور دومین دستور جلسه مطرح شده در این نشست بود که گزارشهایی از سوی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و نیز نماینده وزارت راه و شهرسازی ارائه شد و موضوع انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد وزارت راه و شهرسازی با استفاده از نظرات و دیدگاههای صاحب نظران دانشگاه، دستگاههای ذیربط و تجربیات سایر کشورها ظرف شش ماه مطالعه و پژوهشی جامع و دقیق در خصوص امکان سنجی انتقال پایتخت اداری و سیاسی کشور تدوین و آن را به دولت ارائه دهد.
ترو خدا از تهران بروند یه عده بذار تهران مال تهرانیها باشه جدیدا متاسفانه یه عده از شهرستان اومدن مهاجران افغان عرب به کنار طرف بازنشسته است تو شهرستان خونه و زندگی داره میاد اینجا خونه میخره آخه واسه چی !![؟؟؟
یکی میمرد ز درد بی نوائی یکی میگفت عمو زردک می خواهی دلار 13000 تومان چی شد؟!
دلیل اینکه مردم تهران را برای زندگی انتخاب می کنند ،عدم عدالت در تقسیم امکانات اجتماعی است .انتقال پایتخت مشکلی را حل نمی کند ،چون به دنبال انتقال پایتخت به شهر دیگر و ایجاد امکانات ،سیل مهاجرت برای دسترسی به امکانات اجتماعی را در پی خواهد داشت . در کشور های پیشرفته معمولا مردم در حومه شهر زندگی می کنند و مرکز شهر را به مراکز تجاری ،بیمارستان ،هتل و دانشگاه اختصاص می دهند . مسئولین با ایجاد امکانات (مترو ،بیمارستان ،مدرسه ) در شهرستانهای اطراف تهران مثل فیروزکوه ،دماوند ..... و ساخت منازل سازمانی ویلایی (نه مجتمع مسکونی) می تواند ارگانهای دولتی و نظامی را به شهرستان ها انتقال دهد . جلوگیری از ساخت وساز در بعضی مناطق شمال تهران و حاشیه و اطراف شهر ،جلوگیری از ساخت برج و مجتمع مسکونی بیش از چهار طبقه ،انتقال بعضی سازمانهای دولتی (بنادر و کشتیرانی ،شیلات ...... به استانهای جنوبی) و ایجاد نمایندگی نهادهای دولتی و غیر دولتی در شهرستانها و اختصاص امکانات اجتماعی به شهرستانها (اختصاص مراکز پیشرفته پزشکی ،انتقال پزشکانی معروف که مردم و ایران وسیله ای برای کسب درآمد آنها شده و بیش از ۸۰درصد آنها از پرداخت مالیات شانه خالی می کنند ) عواملی هستند که می توان از مهاجرت بی رویه به تهران و کلانشهر ها جلوگیری کرد .
امیدوارم اگه پایتخت زابل شد سمنان نشه
پایتخت و هرجای ایران منتقل کنن سیل مردم هجوم میبرن به اون شهر و مثل تهران بخاطر تقاضای زیاد برای مسکن و کالای دیگه ای که در نتیجه افزایش جمعیت اتفاق افتاده قیمتها و تورم تو اون پایتخت جدید مثل تهران سر به فلک میکشه