گوناگون

تکنیک‌های فوق العاده یوگای چشم برای کسانی که زیاد با کامپیوتر کار می‌کنند

تکنیک‌های فوق العاده یوگای چشم برای کسانی که زیاد با کامپیوتر کار می‌کنند

پارسینه: پژوهش‌ها ثابت می‌کند که صرف زمان زیاد برای نگاه کردن به صفحه نمایش، بر سلامت چشم تأثیر گذاشته و می‌تواند موجب سردرد و مشکل در تمرکز شود.

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد اگرچه استفاده از کامپیوتر به چشمان آسیبی نمی‌رساند، ولی خیره شدن‌های طولانی به صفحه نمایش باعث خستگی چشم یا سندرم چشمان خسته می‌شود. خستگی چشم یک بیماری شایع است که می‌تواند باعث درد چشم ، تاری دید، سردرد و مشکل در تمرکز شود. در زندگی امروز، این یک بیماری بسیار رایج و اگرچه معمولاً جدی نبوده، اما واقعاً آزاردهنده است.

با توجه به اینکه زمان نگاه کرده به صفحه نمایش همیشه در حال افزایش است، انجام دادن اقداماتی برای محافظت از بینایی و کاهش این علائم ناخوشایند، ضروری به نظر می‌رسد. به باور پژوهشگران، یوگای چشم می‌تواند همان چیزی باشد که نیاز دارید.

در پژوهشی جدید، متخصصان بینایی با درمانگران و اساتید یوگا و مدیتیشن همکاری کرده و موفق به ابداع پنج تمرین آسان برای کمک به کاهش خستگی چشم شده اند. یکی از این محققین دراین زمینه می‌گوید: خستگی چشم می‌تواند در نتیجه اتفاقات زیادی رخ دهد. خواه خستگی باشد یا استرس، یوگای چشم از دو طریق تحریک و تقویت ماهیچه‌هایی که چشمان را حرکت می‌دهند و همچنین با صرف زمان برای استراحت و کاهش استرس، به طور بالقوه به کمک چشمان شما بیاید.

این یوگا شامل روش‌هایی است که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

۱ - استفاده از کف دست

دستان خود را به مدت ۱۰ ثانیه به شدت به هم بمالید تا گرما و انرژی بین کف دست ایجاد شود. به آرامی کف دست خود را روی چشمانتان قرار داده و آن‌ها را ببندید. چند دم و بازدم عمیق انجام دهید که بسیار در رسیدن به آرامش به شما کمک می‌کند. به گزارش سیناپرس، در نتیجه این حرکت، گرما و تاریکی به آرامی شروع به تسکین چشمان تان کرده و هرگونه تنش در پشت چشمان شما را از بین می‌برد.

۲ - چشمک زدن

به گفته پژوهشگران، اگر برای مدت طولانی به صفحه نمایش خیره شوید، این اتفاق می‌تواند بر تعداد دفعات پلک زدن شما تأثیر گذاشته و باعث شود کمتر پلک زده و بیشتر به خشکی چشم دچار شوید. احتمالاً این ساده‌ترین تمرین از این یوگای پنجگانه است. در واقع، یک لحظه پلک زدن مکرر می‌تواند به رهایی از خشکی، خیره شدن طولانی و ناراحتی‌های چشمی منجر شود. در این روش، صاف بنشینید، شانه‌های خود را شل و گردن را صاف نگه دارید و به جلو نگاه کنید. سپس چشمان خود را خیلی سریع به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه باز و بسته کنید.


۳ - بزرگنمایی

طبق گفته محققین، این یک تمرین چشم عالی برای تمرکز و تقویت عضلات چشم است. ابتدا در یک موقعیت راحت بنشینید. سپس روی یک جسم در دوردست تمرکز کنید و چند ثانیه به آن خیره بمانید. تمرکز خود را روی یک شی نزدیکتر به خود برده و برای چند ثانیه به آن خیره شوید. در مرحله بعد، باز هم تمرکز خود را به جسمی نزدیک‌تر به خود مانند انگشت خود ببرید. این حرکت را از اجسام دور به نزدیک و بالعکس از نزدیک به دور تکرار کنید. این تمرین را چندین بار در مدت دو دقیقه انجام دهید.


۴- شکل هشت انگلیسی:

این تیم معتقد است که این تمرین حرکات هدفمند را امکان‌پذیر می‌کند که به گفته آنان می‌تواند به آرام کردن بدن شما کمک کند. طبق گفته محققین، این حرکت به نوبه خود به کاهش تنش کمک کرده و می‌تواند تأثیرات مثبتی بر اضطراب و سردرد داشته باشد. به گزارش سیناپرس، این کار باید در حالت نشسته انجام شود به طوریکه ابتدا دست خود را بصورت عمودی در امتداد چشم خود بلند کنید. انگشت شست خود را دراز کرده و روی آن تمرکز کنید. سپس دست خود را به الگوی عدد هشت انگلیسی به حرکت در آورید. به مدت ۳۰ ثانیه حرکت دست خود را دنبال کرده و سپس جهت حرکت را عوض کنید.


۵ - چرخاندن مردمک چشم:

پژوهشگران بر این باورند که چرخاندن چشم زمانی که به طور منظم انجام شود یک تمرین بسیار مؤثر است. این می‌تواند به تقویت ماهیچه‌های چشم و تقویت فرم چشم شما کمک کند. برای این حرکت ابتدا به طور صاف نشسته یا بایستید. شانه‌ها و گردن خود را در حالت آرامش نگه داشته و به روبه رو نگاه کنید. سپس به سمت راست خود نگاه کنید و سپس به آرامی چشمان خود را به سمت سقف بچرخانید و در ادامه، چشمان خود را به سمت چپ و از آنجا پایین و به سمت زمین بچرخانید. این کار را در جهت عقربه‌های ساعت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت انجام دهید.

در خاتمه این تیم تحقیقاتی اذعان داشت که باید کار‌های بیشتری در زمینه اثبات علمی فواید یوگای چشمی برای سلامت چشم انجام داد، اما انجام منظم این حرکات می‌تواند برای خشکی و خستگی چشم مفید باشند.

آن‌ها همچنین پیشنهاد می‌کنند که اگر ناراحتی‌های چشمی ناشی از خیره شدن به کامپوتر را تجربه می‌کنید، گاهی اوقات بهترین کار این است که لحظه‌ای از آن‌ها فاصله بگیرید و قانون ۲۰:۲۰:۲۰ را نیز به خاطر بسپارید. بدان معنا که به ازای هر ۲۰ دقیقه‌ای که صرف تماشای صفحه نمایشگر کرده اید، باید ۲۰ ثانیه به چیزی که در فاصله ۲۰ فوتی شما است نگاه کنید./ سیناپرس

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد