گوناگون

ماجرای مرغ های آلوده به سرب به کجا رسید؟


شرق: سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد؛ خبر آلودگی مرغ‌های عرضه‌شده به بازار که توسط سازمان میادین میوه و تره‌بار انتشار یافته است مربوط به آزمایش‌های سال 90 است و تست نمونه‌ها در سال پس از آن بر سلامت کامل محصولات تاکید دارد.

این سازمان مدعی است با وجود آنکه مرجع قانونی اعلام آلودگی محصولات خام غذایی سازمان دامپزشکی است اما سازمان میادین میوه و تره‌بار راسا نسبت به اعلام خبری اقدام کرده که مربوط به دو سال گذشته بوده و با این اقدام خود موجبات نگرانی‌هایی را برای مصرف مواد پروتئینی ایجاد کرده است.

با وجود این ادعای سازمان دامپزشکی، اما مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار عنوان کرده است: هرساله و در هر فصل شش‌هزارو500 نمونه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که بر اساس آخرین آزمایشات انجام‌شده روی مرغ‌های وارداتی تهران به این نتیجه رسیدیم که میزان آنتی‌بیوتیک در مرغ‌ها شش‌درصد، سرب 47‌درصد و کادمیوم 17‌درصد بوده است.

سازمان میادین با تصویب شورای شهر از دو سال قبل موظف به آزمایش محصولات غذایی از نظر باقیمانده دارویی، سموم و آلاینده‌های فلزات سنگین شده است اما به گفته رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان، این سازمان وظیفه دارد نتایج بررسی‌های خود را برای پیگیری‌های بیشتر به سازمان دامپزشکی یا وزارت بهداشت اعلام کند سپس با بررسی مجدد آزمایش‌های انجام‌شده توسط سازمان میادین نسبت به اعلام خبر اقدام شود. این در حالی است که به گفته رییس انجمن متخصصان داخلی، اگر حتی یک‌درصد هم خبر مربوط به آلوده‌بودن 47‌درصد مرغ‌های عرضه‌شده در تهران به سرب و 17‌درصد به کادمیوم صحت داشته باشد می‌تواند برای سلامتی آحاد جامعه بسیار خطرناک باشد.

اخباری که 70‌درصد پروتئین مصرفی خانوار را تهدید می‌کند
با همه اینها معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی در گفت‌وگو با «شرق» تاکید کرد که این خبر مربوط به دوسال قبل است و با این اعتقاد که محصولات دامی در حال حاضر از سلامت کافی برخوردار است گفت: اعلام دیرهنگام خبری که از موضوعیت خارج شده است می‌تواند بر میزان مصرف این ماده غذایی پرمصرف به نادرست تاثیر گذاشته و یکی از مواد پروتئینی مهم را به غلط از سبد خانوار حذف کند. در حال حاضر 70‌درصد از پروتئین مورد نیاز دامی مردم از گوشت مرغ به‌عنوان یک ماده پروتئینی ارزان‌قیمت تامین می‌شود که با اعلام چنین اخباری ممکن است خانواده‌ها از مصرف این محصولات بدون داشتن جایگزین مناسب محروم شوند.

محسن مشکات توضیح داد: سال گذشته سازمان دامپزشکی اقدام به پایش محصولات دامی و فرآورده‌های آن کرده که گوشت مرغ هم جزو این اقلام بوده است. نمونه‌برداری‌های سال گذشته از سراسر کشور بر اساس استانداردها توسط ناظران دامپزشکی انجام و چهار آزمایشگاه مرجع تخصصی، باقی‌مانده دارو، سموم و فلزات سنگین را در این نمونه‌ها مورد آزمایش قرار دادند.

طبق نتایج به‌دست‌آمده 60‌درصد نمونه‌ها عاری از هرگونه آلودگی سرب و کادمیوم بوده و 40‌درصد دیگر هم پایین‌تر از حداکثر حد مجاز، آلودگی داشتند. وی با اشاره به اینکه بر اساس استانداردهای اتحادیه اروپا حداکثر حد مجاز باقیمانده فلزات سنگین در محصولات دامی باید 100ppb (100 قسمت در یک میلیارد) باشد اظهار کرد: طبق همین تعریف، سلامت محصولات دامی داخلی با انجام آزمایشات مورد تایید قرار گرفته است.

تکلیف سلامت مرغ‌ها در سال 92 هنوز مشخص نیست
مشکات در پاسخ به اینکه آیا سلامت مرغ‌های عرضه‌شده در سال جاری هم مورد تایید قرار دارد یا خیر؟ گفت: در سال 92 نمونه‌برداری‌ها در تمام استان‌های کشور انجام شده است و اکنون در نوبت آزمایش قرار دارد. طرح پایش و کنترل محصولات و فرآورده‌های دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیر، عسل و فرآورده‌های پروتئینی از پنج سال پیش در کشور آغاز شده است و در این مدت محصولات مزبور از نظر سموم، اثرات دارویی و فلزات سنگین کنترل می‌شود.

معاون سازمان دامپزشکی همچنین خاطرنشان کرد: سازمان میادین میوه و تره‌بار نیز در دو سال گذشته موظف به آزمایش محصولات شده ولی اخبار اعلامی از سوی آنها در روزهای گذشته مربوط به آزمایش‌های سال 90 است.

مرغ‌های آلوده وارداتی نیست
آراسب دباغ‌مقدم، رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان هم به «شرق» گفت: از آنجا که سهم مرغ وارداتی در تامین مواد پروتئینی مورد نیاز جامعه بسیار اندک است و گاهی فقط برای تنظیم بازار نقش ایفا می‌کند لذا بحث آلودگی در صورت صحت‌داشتن، به مرغ‌های تولید داخل بازمی‌گردد.

وی با بیان اینکه هنوز آلودگی مرغ‌ها تایید نشده است اذعان کرد: سرب و باقی فلزات سنگین از سه راه غذا، آب و هوا وارد بدن حیوانات می‌شود. نزدیک بودن به شهرک‌های صنعتی و احتمال آلودگی به فاضلاب‌های صنعتی و شهری و همچنین نزدیک بودن به جاده و استشمام هوای آلوده می‌تواند این فلزات را وارد بدن حیوانات کند. اما دباغ‌مقدم در عین حال تاکید کرد: مرجع رسمی اعلام آلودگی یا سلامت محصولات خام غذایی بر عهده سازمان دامپزشکی است بنابراین اینکه یک سازمان اقدام به نشر اخباری می‌کند ابتدا باید صحت و سقم آن مشخص شود.

وی اضافه کرد: سازمان میادین بر اساس مصوبه شورای شهر موظف به پیگیری آلاینده‌های شیمیایی موجود در مواد غذایی شده است و برای این مسوولیت با چند آزمایشگاه که عمدتا خصوصی است؛ قرارداد دارد. اما هر نتیجه‌ای که حاصل می‌کند باید به سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت اعلام کند چراکه ابتدا باید بررسی شود که آیا نحوه نمونه‌گیری بر اساس استانداردها بوده یا خیر؟ یا اینکه این نمونه‌ها مربوط به استان خاصی بوده یا سراسری است؟ و اینکه روش‌های آزمایش مورد تایید آزمایشگاه‌های مرجع قرار دارد یا نه؟ پس از پاسخ به این پرسش‌ها نسبت به اعلام خبر اقدام شود. در هر حال در صورت صحت این خبر، سلامت مردم می‌تواند در معرض بیماری‌هایی همچون کم‌خونی، مشکلات مغز و استخوان و همچنین بیماری‌‌های عصبی قرار ‌گیرد. ایرج خسرونیا در تشریح و توضیح خبر مرغ‌های آلوده به سرب، به تسنیم گفت: اگر این مساله صحت داشته باشد به دلیل آنکه مرغ غذای مکرر مردم شده است بنابراین می‌تواند این آلودگی برای افراد به خصوص افراد مسن و کودکان باعث مسمومیت‌های شدید و خطرناک شود.

وی در توصیه به مسوولان خاطرنشان کرد: بیشترین توصیه به مسوولان این است که باید ورود مواد اولیه غذایی را به داخل کشور چه در زمینه مواد خوراکی انسان و چه مواد خوراکی حیوانات به خوبی مورد بررسی و نظارت قرار دهند. زیرا در این مقولات سازمان‌ها و نهادهای گوناگونی برای نظارت بر واردات محصولات، بخصوص مواد خوراکی، مسوول هستند.

ارسال نظر

  • بی نشان

    خیلی باحالین ها نوشدارو حتی بعد مرگ هم نیست

  • ناشناس

    حالا ببینید دیگه سوسیس و کالباس که از آشغال مرغ تولید میشه چیه؟؟؟!!!!!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار